Σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στο Hollywood Reporter, ο πρόεδρος και CEO της Nintendo Reggie Fils-Aimé, μεταξύ άλλων, εξήγησε για ποίους λόγους ένα πιθανό port του Red Dead Redemption 2 για το Nintendo Switch βρίσκεται μάλλον εκτός συζήτησης.

Συγκεκριμένα, τόνισε η κυκλοφορία του RDR2 στο Switch θα ήταν αδύνατη, από την στιγμή που το RDR2 βρίσκονταν σε ανάπτυξη προτού καν υπάρξουν οι πρώτες συζητήσεις για τον σχεδιασμό του Switch,  λόγος ο οποίος επίσης αποτρέπει -σύμφωνα με τον ίδιο- όλους τους τελευταίους σημαντικούς 3rd party τίτλους στο να κυκλοφορήσουν στην κονσόλα της Nintendo.

Διαμήνυσε πάντως ότι η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, δηλώνοντας ικανοποιημένος απο την μέχρι τώρα υποστήριξη 3rd party εταιριών όπως η Bethesda και η Take-Two. 

Το τελευταίο έπος της Rockstar Games κυκλοφόρησε στις 26 Οκτωβρίου για PS4 και Xbox One εν μέσω διθυραμβικών κριτικών, σπάζοντας αρκετά ρεκόρ μέσα στις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του. Αρκετοί έκτοτε αναρωτήθηκαν αν υπάρχουν πιθανότητες να κυκλοφορήσει ένας τέτοιου μεγέθους τίτλος στο Nintendo Switch, το οποίο με την σειρά του γνωρίζει τεράστια εμπορική απήχηση.

Μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η σταθερή 3rd party υποστήριξη του Switch μελλοντικά, καθώς η Nintendo φαίνεται ότι θέλει πάση θυσία σύσφιξη των σχέσεων της με τους τρίτους developers, σχέσεις οι οποίες είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα στο παρελθόν, ειδικότερα έπειτα από το "καταστροφικό" λανσάρισμα του Wii U.

The Hollywood Reporter