Την Πέμπτη 11 Ιουνίου τελικά θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου η online παρουσίαση της Sony, στην οποία θα δούμε τα πρώτα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν για το PlayStation 5.

Η παρουσίαση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου όμως αναβλήθηκε εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν εκείνες τις ημέρες σε ολόκληρο τον κόσμο με καθημερινές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για την στυγερή δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony στο Twitter, η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 11.00μμ ώρα Ελλάδος και φυσικά οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του PlayStation.

Η συνολική της διάρκεια αναμένεται λίγο μεγαλύτερη από τη 1 ώρα ενώ θα μεταδοθεί σε Full HD ανάλυση και στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, με την Ιαπωνική εταιρεία να αναφέρει ότι «τα παιχνίδια που θα δείτε την Πέμπτη θα δείχνουν πολύ καλύτερα στο PS5 και σε μια 4K τηλεόραση.» Επιπλέον η Sony συνιστά σε όσους παρακολουθήσουν την παρουσίαση, να το κάνουν με ακουστικά για πολύ καλύτερη εμπειρία.

Αμφίβολο παραμένει πάντως το ενδεχόμενο να δούμε την τελική μορφή της κονσόλας, με τη Sony να έχει ήδη αναφέρει ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει αρκετές πρόσθετες παρουσιάσεις μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του έτους όταν και το PlayStation 5 θα φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Για την ώρα γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κονσόλας ενώ ήδη η Sony έχει δημοσιοποιήσει την τελική μορφή του χειριστηρίου DualSense που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

  • Like 1