Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του PlayStation VR, του συστήματος εικονικής πραγματικότητας του PlayStation 4, η Sony επανέρχεται με μια νέα έκδοση η οποία είναι βελτιωμένη στα σημεία.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης είναι η υποστήριξη HDR pass through κάτι που κάνει παρελθόν την ανάγκης αποσύνδεσης του συστήματος από το PS4 ή το PS4 Pro κάθε φορά που ο κάτοχος τους ήθελε να αναπαράγει συμβατό περιεχόμενο. Εμφανισιακά πάντως το νέο PS VR είναι όμοιο με τον προκάτοχό του, με τους παρατηρητικούς να τα ξεχωρίζουν από τα ενσωματωμένα στέρεο ακουστικά. Επιπλέον υπάρχει ένα πιο λεπτό καλώδιο το οποίο συνδέει το PS4 με τη μονάδα επεξεργασίας του PS VR.

 

Αρχικά το νέο PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 14 Οκτωβρίου με κωδικό μοντέλου CUH-ZVR2. Στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται η κάμερα που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του ενώ το πακέτο θα κοστίζει $400. Για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η Sony υπόσχεται ότι θα κρατήσει τις υπάρχουσες τιμές σταθερές, χωρίς όμως να γνωστοποιεί πότε το νέο PlayStation VR θα κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας.

 

Αναμενόμενα το νέο σύστημα θα είναι συμβατό με όλους τους τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα για το PS VR αλλά δε θα είναι δυνατή η μεμονωμένη αντικατάσταση της επεξεργαστικής μονάδας για τους κατόχους της πρώτης γενιάς, εξαιτίας διαφορών στα καλώδια.

 

Link.png Site: Verge