Η Sony ξεκίνησε να δοκιμάζει την υποστήριξη ανάλυσης 1440p για το PlayStation 5, ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν ζητήσει περισσότερο οι φίλοι της κονσόλας.

Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία, μπορούν να αποκτήσουν από σήμερα πρόσβαση στη νέα beta του λογισμικού για το PS5 και το οποίο περιλαμβάνει την υποστήριξη 1440p ως πρόσθετη επιλογή στις αναλύσεις. Ακόμα η νέα ενημέρωση του λογισμικού περιλαμβάνει επιμελημένες λίστες παιχνιδιών για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του κατόχου της κονσόλας καθώς και διάφορες άλλες λειτουργίες που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης

Η νέα επιλογή εξόδου βίντεο 1440p θα επιτρέψει στους κατόχους του PS5 να επιλέγουν τη συγκεκριμένη ανάλυση σε συμβατές τηλεοράσεις και οθόνες. Εάν τα παιχνίδια υποστηρίζουν 1440p, τότε θα υποστηρίζεται η εγγενής έξοδος 1440p, διαφορετικά τα 4K παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται διάφορες βελτιώσεις anti-aliasing και supersampling από την έξοδο των 1440p.

image.png.03291cfe4319124bae2f009f759a1813.png

Επιπλέον οι κάτοχοι του PS5 με τη beta έκδοση θα μπορούν να ελέγχουν στη ρύθμιση της οθόνης στο dashboard της κονσόλας, αν αυτή υποστηρίζει ανάλυση 1440p. Η Sony προειδοποιεί ότι το Variable Refresh Rate δεν θα υποστηρίζεται στα 1440p και θα λειτουργεί μόνο στις 1080p και 4K αναλύσεις.

Η τελευταία ενημέρωση λογισμικού του PS5 περιλαμβάνει ακόμα λίστες παιχνιδιών, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την οργάνωση των παιχνιδιών σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε λίστες παιχνιδιών από την κύρια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, με κάθε λίστα θα υποστηρίζει έως και 100 παιχνίδια. Υπάρχει ένα όριο 15 λιστών συνολικά ενώ σ’ αυτές θα μπορούν να προστεθούν παιχνίδια τα οποία βρίσκονται στο δίσκο ή σε ψηφιακή μορφή, ακόμα και μέσω streaming. Πρόκειται ουσιαστικά για φακέλους στους οποίους μπορείτε να προσθέσετε πολλά παιχνίδια.

image.png.f62da01567e2664942ca4d75ebece84b.png

Η Sony προσθέτει ακόμα διάφορα social media χαρακτηριστικά στο PS5, όπως μια επιλογή αίτησης για να ζητάτε από τους φίλους σας να αρχίσουν να μοιράζονται τις οθόνες τους. Ακόμα νέες ειδοποιήσεις θα στέλνονται όταν συμμετέχετε σε ένα πάρτι για να σας ενημερώνουν πότε μπορείτε να συμμετάσχετε στο παιχνίδι ενός φίλου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα μπορείτε επίσης να στέλνετε αυτοκόλλητα και φωνητικά μηνύματα στα πάρτι και να συγκρίνετε εύκολα τις διαφορές μεταξύ του ήχου 3D και του κανονικού στερεοφωνικού ήχου πριν επιλέξετε τη ρύθμιση που προτιμάτε.

Η τελική έκδοση του νέου λογισμικού που θα διατεθεί σε όλους τους κατόχους PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Φθινόπωρο.
 

  • Like 2
  • Sad 1