Όλα δείχνουν πως η λειτουργία Activities θα επιτρέπει στον παίκτη να επιλέξει και να παίξει συγκεκριμένο τμήμα ενός τίτλου από την αρχική οθόνη του PS5.

Στη Sony έχουν ποντάρει πολλά στην αμεσότητα της εμπειρίας που θα είναι σε θέση να προσφέρει το PS5. Όπως όλα δείχνουν όμως, δεν έμειναν στον SSD δίσκο της κονσόλας αλλά πήγαν και ένα βήμα παραπέρα με τη λειτουργία Activities κι αν από τη Sony τηρούν σιγή ιχθύος σχετικά με αυτή, ένα preview του WRC 9 που ανέβηκε στο Gamereactor μας έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι ακριβώς θα προσφέρει. Το επίμαχο άρθρο κατέβηκε βέβαια αλλά το “κακό” είχε ήδη γίνει.

Χάρη στο Activities λοιπόν, ο παίκτης θα είναι σε θέση να φορτώνει και να παίζει συγκεκριμένα τμήματα ενός παιχνιδιού απ’ ευθείας από το αρχικό μενού της κονσόλας του. Στην περίπτωση του WRC 9, η λειτουργία αφορά συγκεκριμένους αγώνες, επιτρέποντας στον παίκτη δηλαδή να προσπεράσει τη γνωστή διαδικασία εκκίνησης του παιχνιδιού.

Ανατρέχοντας σε δηλώσεις του επικεφαλής αρχιτεκτονικής συστήματος για το PS5, Mark Cerny πριν από κάμποσους μήνες, η πρόθεση της Sony είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρη:

Αν και η εκκίνηση των παιχνιδιών θα είναι σχετικά γρήγορη, δε θέλουμε ο παίκτης να πρέπει να εκκινήσει απαραιτήτως ένα παιχνίδι για να δει τι καινούριο υπάρχει. […] Οι server των multiplayer τίτλων θα προσφέρουν μια σειρά από δραστηριότητες στις οποίες θα μπορεί να συμμετάσχει κανείς σε πραγματικό χρόνο απ’ ευθείας από το μενού της κονσόλας.

Οι φήμες θέλουν τη Sony να ετοιμάζει State of Play μέσα στον Αύγουστο, οπότε εφ’ όσον επιβεβαιωθούν, πιθανολογούμε ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα μάθουμε περισσότερα για το Activities -μεταξύ άλλων…