Εν αναμονή της βραδινής παρουσίασης όπου θα μάθουμε την τιμή και την ημερομηνία διάθεσης του PlayStation 5, δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για προβλήματα κατά την παραγωγή, κάτι που η Sony διαψεύδει.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο, η Sony έχει προχωρήσει στην αναθεώρηση των σχεδίων της γύρω από την παραγωγή του νέου PlayStation 5, η οποία θα είναι κατά 4 εκατομμύρια μικρότερη από τις αρχικές προβλέψεις. Αυτό θα ισχύσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου όταν και η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί. Αρχικός στόχος της Sony ήταν η διάθεση στην αγορά 10 εκατομμυρίων κονσολών μέχρι τα τέλη του έτους, κάτι που τελικά δεν είναι δυνατό εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν κατά την κατασκευή. 

Το πρόβλημα σύμφωνα με το Bloomberg εστιάζεται στο SoC του PS5, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά για ποια από τις δύο εκδόσεις του PlayStation 5 αφορά, ή αν και οι δύο εκδόσεις θα επηρεαστούν από τη μείωση της παραγωγής. Η καρδιά του PS5 -πίσω από την κατασκευή του οποίου είναι η AMD- είναι αρκετά απαιτητικό αφού αποτελείται από αρκετά εξαρτήματα, το 50% των οποίων δεν εμφάνιζε την απαραίτητη αξιοπιστία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά την παραγωγή. Το τελευταίο διάστημα το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί, χωρίς όμως να έχει σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να αποφευχθεί η μείωση του αρχικού στόχου κατασκευής κονσολών. Η Ιαπωνική εταιρεία προετοιμάζει πάντως το έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες για περιορισμένη αρχική διαθεσιμότητα, έχοντας ανακοινώσει πρόσφατα ότι κατά τη διάρκεια των προπαραγγελιών στις ΗΠΑ, θα ισχύσει σύστημα προσκλήσεων αλλά και όριο μίας κονσόλας ανά άτομο. 

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και τώρα, ο αναθεωρημένος στόχος παραγωγής είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα σχέδια της Sony στις αρχές της χρονιάς που πολλοί θα μπορούσαν να τα αποκαλέσουν και...συντηρητικά. Όμως η κρίση της πανδημίας Covid-19 οδήγησε σε ανοδική αναθεώρηση όλων των οικονομικών μεγεθών, μετά τους αριθμούς ρεκόρ νέων συνδρομητών στη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus αλλά και αντίστοιχα ρεκόρ πωλήσεων στις καλοκαιρινές κυκλοφορίες των The Last of Us: Part II και Ghost of Tsushima.

Σε νεότερη εξέλιξη, η Sony με επίσημη δήλωσή της στην ιστοσελίδα Gameindustry.biz, δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του Bloomberg χαρακτηρίζοντας τις «λανθασμένες». Η Ιαπωνική εταιρεία προσθέτει ακόμα ότι αν και δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για την παραγωγή του PlayStation 5, δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή από την ημερομηνία έναρξής της.