Η επόμενη ενημέρωση συστήματος που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 4 και PlayStation 5, φέρνει νέες δυνατότητες για τις δημοφιλείς κονσόλες της Sony.

Η επόμενη ενημέρωση συστήματος που θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 4 και PlayStation 5, φέρνει νέες δυνατότητες για τις δημοφιλείς κονσόλες της Sony.

Από τα σημαντικότερες προσθήκες είναι αυτή της υποστήριξης φωνητικών εντολών στο PS5, κάτι που υπάρχει ήδη στην προηγούμενη γενιά της κονσόλας που έκανε ντεμπούτο το 2013. Με τη beta έκδοση που είναι ήδη διαθέσιμη στην ειδική ιστοσελίδα της Sony, κάτοχοι του PS5 από τις ΗΠΑ και την Αγγλία, μπορούν να ενεργοποιήσουν τη σχετική ρύθμιση, με την κονσόλα να ανταποκρίνεται αρχικά στη φωνητική εντολή "Hey Playstation". Η ρύθμιση μπορεί να απενεργοποιηθεί όμως αφήνοντάς την ενεργοποιημένη, επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να εκκινήσει παιχνίδια και άλλες εφαρμογές, καθώς και να ανοίξει το μενού του συστήματος για να ελέγξει την αναπαραγωγή πολυμέσων. Η ενημέρωση φέρνει και νέες δυνατότητες προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας που κάνει τα ακουστικά να αναπαράγουν μονοφωνικά τον ήχο. Η Sony σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για παίκτες με μονόπλευρη απώλεια ακοής.

image.png.ea481f78e8107d89faab34b9a9bb7dad.png

Ως μέρος της ίδιας ενημέρωσης, η Sony τροποποιεί επίσης τον τρόπο λειτουργίας των ομαδικών συνομιλιών (group chats). Με τη νέα ονομασία τους πλέον να είναι "Parties" θα υπάρχει η επιλογή στον χρήστη να αποφασίσει εάν θα είναι ιδιωτικά ή δημόσια. Εάν ένα Party είναι δημόσιο, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο οι φίλοι του χρήστη μπορούν να συμμετέχουν χωρίς πρόσκληση, αλλά και οι φίλοι τους επίσης.

Μια άλλη νέα δυνατότητα του PS5 θα επιτρέπει το φιλτράρισμα των παιχνιδιών ανά είδος, καθώς και να διατηρείτε έως και πέντε από αυτά στην αρχική οθόνη της κονσόλας σας για γρήγορη πρόσβαση. Η Sony μεταξύ άλλων έχει ενημερώσει τον σχεδιασμό των καρτών τροπαίων και έχει προσθέσει υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες ανάγνωσης οθόνης. 

Η ενημέρωση αναμένεται να γίνει διαθέσιμη για όλους του κατόχους PS4 και PS5 τον επόμενο μήνα. Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη λίστα των αλλαγών που θα περιέχονται στη νέα έκδοση, εδώ.