Τώρα που το Google Stadia αποτελεί παρελθόν, φαίνεται ότι η Sony μπορεί να ενδιαφερθεί ξανά σοβαρά για το cloud gaming αλλά και τις φορητές παιχνιδοσυσκευές.

Η Sony προσλαμβάνει επί του παρόντος 22 άτομα για ρόλους που σχετίζονται με την τεχνολογία του cloud gaming, παρά τις πρόσφατες απολύσεις στις οποίες προχώρησε όπως πολλές άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Η εταιρεία αναζητά ένα άτομο του οποίου η δουλειά θα είναι να αναπτύξει και να υλοποιήσει το  "στρατηγικό όραμα για το cloud game streaming στο PlayStation". Η Sony προσλαμβάνει επίσης μηχανικούς, project managers,  technical writers, μηχανικούς αξιοπιστίας, αρχιτέκτονες ασφάλειας και network capacity planners χωρητικότητας δικτύου. Πολλοί από αυτούς τους ρόλους θα αναφέρονται στο Future Technology Group της Sony το οποίο είναι υπεύθυνο για την "τοποθέτηση παιχνιδιών ποιότητας κονσόλας σε οποιαδήποτε συσκευή". H ομάδα διεξάγει επίσης έρευνα και ανάπτυξη για τo PS VR2 της Sony, τα χειριστήρια παιχνιδιών και το λογισμικό. Ορισμένοι ρόλοι είναι σαφώς προσανατολισμένοι προς την υπηρεσία που ήταν γνωστή ως PlayStation Now.

Η Sony σύμφωνα με πληροφορίες εργάζεται σε νέα υβριδική υποδομή cloud με Kubernetes και AWS της Amazon. Το γεγονός ότι οι προκηρύξεις θέσεων εργασίας αναφέρουν το cloud της Amazon και όχι το cloud της Microsoft είναι ενδιαφέρον. Ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε στο Nikkei ότι οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το στάδιο της "ανταλλαγής ιδεών" μετά την ανακοίνωση συνεργασίας το 2019.

Κάτι άλλο που έγινε γνωστό είναι ότι η Sony πιέζει επιθετικά για την κατοχύρωση πατεντών για την τεχνολογία του cloud gaming. Ο Mark Cerny, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ανάπτυξης του PS5 και του PS4, έχει τώρα το όνομά του σε μια σειρά από αιτήσεις για πατέντες γύρω από το cloud gaming. Η εταιρεία έχει καταθέσει δεκάδες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και συνέχιση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογία.

Δεν υπάρχει πάντως κάποια αξιόπιστη πληροφορία που να υποδηλώνει ότι η Sony θα λανσάρει τη δική της υπηρεσία cloud gaming επόμενης γενιάς το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο απασχολεί τη Sony. Η εταιρεία προσλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερους υπαλλήλους για ρόλους που σχετίζονται με το cloud gaming από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του PlayStation.

Ενδιαφέρον έχουν και πρόσφατες πληροφορίες για μια φημολογούμενη νέα φορητή συσκευή PlayStation με την ονομασία Q Lite. Πιθανόν μάλιστα, αν μια τέτοια συσκευή είναι τελικά στα σκαριά από τη Sony, αυτή θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια στη cloud υπηρεσία της Sony καθώς και να κάνει streaming παιχνίδια από ένα PS5 μέσω της λειτουργίας Remote Play. Σύμφωνα με το TheVerge, όταν η Sony θα είναι έτοιμη με την υπηρεσία cloud gaming της επόμενης γενιάς, το Q Lite θα είναι επίσης έτοιμο, με το ταυτόχρονο λανσάρισμα να είναι το πιο πιθανό σενάριο.
 

  • Like 3
  • Thanks 1