Παρόλα αυτά, το ψηφιακό κατάστημα του PSP θα κλείσει 2 Ιουλίου

Η Sony ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει ενεργά τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3 και PlayStation Vita για το προβλέψιμο μέλλον, με το ψηφιακό κατάστημα του PlayStation Portable να κλείνει όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά στις 2 Ιουλίου.

Ακολουθεί δήλωση του Jim Ryan, πρόεδρο και CEO της Sony Interactive Entertainment:
"Μετά από περαιτέρω προβληματισμό, είναι σαφές ότι λάβαμε λάθος απόφαση. Έτσι, σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως θα διατηρήσουμε το PlayStation Store λειτουργικό για PS3 και PS Vita. Η λειτουργία του PSP καταστήματος θα λήξει στις 2 Ιουλίου 2021 όπως είχε προγραμματιστεί."

Η Sony αρχικά είχε ανακοινώσει πως τα ψηφιακά καταστήματα των παλαιότερων (legacy) κονσολών της θα έκλειναν τον Μάρτιο, κάνοντας αδύνατη την αγορά τίτλων για τα συστήματα αυτά. Η Sony ισχυρίζεται πως η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από ανάλυση διαφόρων παραγόντων, όπως προβλήματα υποστήριξης παλαιότερων συσκευών ταυτόχρονα με την υποστήριξη και εστίαση της εταιρείας σε νεώτερες συσκευές (όπως το PlayStation 5).

Βέβαια μετά την ανακοίνωση και την κατακραυγή των κατόχων PS3 και PSVita, οι οποίοι δε θα μπορούσαν να αγοράσουν  τίτλους, η Sony αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδιά της, ακόμα κι αν το κλείσιμο μοιάζει αναπόφευκτο.

  • Like 7