Το νέο State of Play μας έδωσε μια καλή εικόνα των όσων μας περιμένουν σε μερικές εβδομάδες.

Χρειάστηκε να φτάσουμε να μετράμε το διάστημα που μένει μέχρι το λανσάρισμα του PS5 σε βδομάδες για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον χρήστη της κονσόλας, όμως η Sony φρόντισε να μας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Στο τελευταίο State of Play, η εταιρεία παρουσίασε το περιβάλλον χρήστη του PS5 το οποίο και ενσωματώνει αρκετά νέα στοιχεία σε σχέση με το ήδη υπάρχον του PS4.

Σύμφωνα με τα όσα παρακολουθούμε στο σχετικό βίντεο, η πλοήγηση, η εναλλαγή μεταξύ των παιχνιδιών αλλά και η εκκίνηση online παρτίδων/mode γίνεται αστραπιαία. Η λειτουργία Activities υπόσχεται να εστιάσει σε τομείς των παιχνιδιών που ο παίκτης ενδεχομένως να έχει παραβλέψει (επίπεδα που δεν ολοκλήρωσε, challenges που έχασε κλπ) ενώ θα υποστηρίζεται και picture-in-picture λειτουργία για μεγαλύτερη άνεση. Με ένα πάτημα δε του πλήκτρου PS, ο παίκτης θα μεταφέρεται στο Control Centre, κάτι που μάλιστα θα γίνεται χωρίς να βγει από το παιχνίδι που ενδεχομένως παίζει.

50488259263_aaf39d6332_k.jpg.0cb48f11cc5fefa4dad0b851ba9d4640.jpg

Με το περιβάλλον χρήστη του PS5, η Sony έχει δώσει έμφαση στην ταχύτητα, προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να μην διακόψει -ή εν πάση περιπτώσει, να διαταράξει όσο το δυνατόν λιγότερο- την εμπειρία gameplay που απολαμβάνει ο χρήστης. Θυμίζουμε ότι το PS5 κυκλοφορεί στις 19 Νοεμβρίου, οπότε και θα έχουμε την ευκαιρία να πλοηγηθούμε με την άνεσή μας στα μενού του.

  • Like 1