Με την τακτική που ακολουθεί να θεωρείται πλέον αντικαταναλωτική και παράνομο μονοπώλιο

Σε μήνυση κατά της Sony Interactive Entertainment προχώρησαν κάποιοι καταναλωτές, καθώς η τακτική της να διαθέτει ψηφιακά αντίτυπα παιχνιδιών αποκλειστικά και μόνο μέσω του δικού της PlayStation Store είναι αντικαταναλωτική και παράνομο μονοπώλιο.

Στην προτεινόμενη αγωγή κατηγορίας κατά της εταιρείας, οι καταναλωτές αναφέρουν πως η Sony σταμάτησε να επιτρέπει σε τρίτες εταιρείες (όπως Amazon, Best Buy και Walmart) να πουλάνε κωδικούς για ψηφιακά αντίτυπα παιχνιδιών εδώ και δύο χρόνια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το PlayStation Store να είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει κανείς ψηφιακά αντίτυπα παιχνιδιών.

"Το μονοπώλιο της Sony της επιτρέπει να χρεώνει υπεραυξημένα ποσά για τα ψηφιακά της παιχνίδια, που είναι αισθητά υψηλότερα από τις τιμές των φυσικών αντίτυπων που πωλούνται σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, και παράλληλα είναι επίσης πιο αυξημένες από τις τιμές που θα είχαμε σε έναν ανταγωνιστικό ψηφιακό χώρο."

Το αποτέλεμα είναι το κοινό της να πληρώνει μέχρι και 175% περισσότερο για ψηφιακά αντίτυπα παιχνιδιών έναντι φυσικών αντίτυπων. Για την ώρα η Sony δεν έχει σχολιάσει την ενέργεια του κοινού της ούτε προχώρησε σε κάποια δήλωση.

  • Like 1
  • Thanks 4