Η ενσωμάτωση του Discord στο PlayStation αναμένεται να γίνει μέσα στο 2022

Σε επένδυση στο Discord προχώρησε η Sony, καθώς η εταιρεία έχει σκοπό να μεταφέρει τη γνωστή εφαρμογή στις κονσόλες της στις αρχές του επόμενου έτους, συνδέοντας έτσι πάνω από 140 εκατομμύρια χρήστες στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημά της.

Η συνεργασία αυτή θα κάνει το PlayStation πιο προσιτό και εύκολο στη χρήση, ειδικά σε άτομα που ήδη χρησιμοποιούν το Discord για text chat ή κλήσεις. Το ποσό της συμφωνίας είναι άγνωστο για την ώρα, αλλά από το επίσημο blog post της Sony γνωρίζουμε πως στόχος είναι να γίνει ενσωμάτωση στις κονσόλες και στη mobile εφαρμογή, διευκολύνοντας την επικοινωνία στο κοινό της.

"Οι ομάδες μας ήδη εργάζονται στη σύνδεση του Discord με τις κοινωνικές και gaming υπηρεσίες μας στο PlayStation Network. Θα μοιραστούμε περισσότερα μαζί σας μέσα στους επόμενους μήνες." είπε ο Jim Ryan μέσω του blog post.

Όπως είναι αναμενόμενο, με το PlayStation 5 να κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, η Sony προσπαθεί να παρέχει κάτι παραπάνω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του χώρου. Και με τη δημοτικότητα του Discord ως μια δωρεάν υπηρεσία επικοινωνίας, η κίνηση ήταν αυτονόητη.

Όσον αφορά το Discord, γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας με πολλούς να το χρησιμοποιούν όχι μόνο για gaming, αλλά και για άλλους λόγους τυπικής καθημερινότητας. Συγκεκριμένα, από 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιούνιο του 2020, τον Δεκέμβιο έφτασε τους 140 εκατομμύρια χρήστες. Τέλος, πρόσφατα φημολογείται πως απέρριψε πρόταση εξαγοράς ύψους $12 δισεκατομμυρίων από την Microsoft, καθώς φαίνεται να δέχθηκε χρηματοδότηση ή ενδιαφέρον εξαγοράς από το Twitter και την Amazon.

  • Like 1