Μετά την πετυχημένη και κερδοφόρα μεταφορά τίτλων σε PC, οι αγορά κινητών είναι ο επόμενος στόχος του Jim Ryan

Αποφασισμένη στη μεταφορά τίτλων της σε συσκευές πέρα από PlayStation είναι η Sony, καθώς μέσα στο τρέχον έτος ακόμα, αναμένεται να δούμε τις πρώτες μεταφορές IPs σε smartphone.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan σε επενδυτές της εταιρείας, η Sony ετοιμάζεται να διαθέσει βασικές PlayStation σειρές σε άλλες συσκευές όπως κινητά μετά τα πολύ πετυχημένα πρώτα βήματα στην αγορά του PC gaming.

Ο Ryan παρουσίασε δεδομένα που έδειχναν το mobile gaming να αποφέρει $121 δισεκατομμύρια έσοδα παγκοσμίως το 2020, σε σύγκριση με τα $62 δις. που απέφερε η αγορά κονσολών και $42 δις. του PC gaming, αιτιολογώντας την απόφαση να μεταφέρουν gaming σειρές σε κινητές συσκευές.

"Ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι μεταφέροντας τις first-party IP μας σε συσκευές πέρα από τις κονσόλες μας. Πέρυσι ξεκινήσαμε μεταφέροντας δύο παιχνίδια μας στο PC, Horizon Zero Dawn και Predator, τα οποία ήταν κερδοφόρα και έκαναν δυνατό ξεκίνημα. Στο νέο οικονομικό έτος θα μεταφέρουμε κάποιες εμβληματικές PlayStation IPs σε κινητά."

Το PlayStation σκοπεύει να δημοσιεύσει έναν αρκετά αυξημένο αριθμό τίτλων σε smartphone, ελπίζοντας πως "θα γίνει πιο σημαντικό με το πέρασμα του χρόνου" σε σύγκριση με το console gaming.

Σύμφωνα με το VideoGamesChronicle, το PlayStation νωρίτερα μέσα στο έτος άνοιξε ένα νέο τμήμα για να προσαρμόσει τις πιο πετυχημένες σειρές τους σε κινητά και προσέλαβαν developers για να στήσουν ένα roadmap σε βάθος τριών με πέντε ετών.

"Το PlayStation έχει έναν τεράστιο κατάλογο διαφορετικών first-party IPs που μπορούν να μεταφερθούν σε smartphone και να συμπληρώνουν τους ΑΑΑ τίτλους μας ή live service παιχνίδια μας. Εξερευνούμε τη συγκεκριμένη αγορά με μερικές από τις καλύτερες PlayStation σειρές μας οπότε μείνετε συντονισμένοι."

Όπως είναι γνωστό, η Sony Interactive Entertainment κατέχει πολλούς τίτλους, όπως God of War, Gran Turismo, Killzone, The Last of Us, LittleBigPlanet, Ratchet & Clank, Uncharted και άλλους. Η απόφαση της εταιρείας να μεταφέρει τίτλους της στο mobile gaming σημαίνει πως κάποια από τα προαναφερθέντα ονόματα, θα κάνουν το ντεμπούτο τους σε iOS και Android συσκευές. Και με το iOS να υποστηρίζει το DualSense χειριστήριο του PlayStation 5, η εμπειρία θα είναι πιο γνώριμη.

Πριν έξι χρόνια, η Nintendo ήταν αυτή που ανακοίνωσε τα σχέδιά της για κυκλοφορία τίτλων της σε iOS και Android. Παρόλο που παιχνίδια όπως Pokemon GO και Super Mario Run ήταν επιτυχίες, υπήρξαν και τίτλοι που δεν έπιασαν τόπο ενώ τελευταία υπάρχουν σημάδια πως ίσως αποχωρήσουν από τον συγκεκριμένο χώρο.

Οι τίτλοι της Sony αναμένεται να διατεθούν πριν το τέλος του νέου οικονομικού έτους, δηλαδή πριν τον Μάρτιο του 2022.