Με καλό μάτι βλέπει την κυκλοφορία αποκλειστικοτήτων του PS4 στα PC η εταιρεία, όπως αναφέρεται σε έκθεσή της.

Φαίνεται πως η πρόσφατη κυκλοφορία των Horizon Zero Dawn και Death Stranding στα PC άφησε απόλυτα ικανοποιημένη τη Sony. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά έκθεση της εταιρείας που αποκαλύπτει την πρόθεση της τελευταίας να μεταφέρει ακόμα περισσότερους τίτλους που μέχρι τώρα αποτελούσαν αποκλειστικότητες του PS4, στα PC.

Η SIE [σ.σ. Sony Interactive Entertainment] έχει ως στόχο την επίτευξη υψηλών στόχων τζίρου, μέσω της ενίσχυσης του κύκλου εσόδων της πλατφόρμας PlayStation. Αυτό περιλαμβάνει την αύξηση των ενεργών παικτών και του χρόνου παιχνιδιού, τη βελτίωση των υπηρεσιών δικτύου και τη θωράκιση του περιεχομένου, έτσι ώστε το PlayStation να αποτελεί την πλατφόρμα επιλογής των καταναλωτών. Στα επιθυμητά αποτελέσματα περιλαμβάνονται η αύξηση των ενεργών χρηστών, η καλύτερη διατήρησή τους και ο περιορισμός του κύκλου χρήματος που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ταμειακών ροών. Θα εξετάσουμε τη μεταφορά των first-party τίτλων μας στα PC προκειμένου να βελτιώσουμε περαιτέρω την κερδοφορία μας.

Μέχρι στιγμής, η Sony δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την πορεία των δύο προαναφερθέντων τίτλων, όμως με βάση τα παραπάνω, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι τα αποτελέσματα είναι μάλλον ικανοποιητικά. Σε ό,τι αφορά πάντως το PS4, διαθέτει ουκ ολίγους αποκλειστικούς τίτλους (Spider-Man, God of War, The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Bloodborne, Uncharted 4 κ.α.) τους οποίους η Sony θα μπορούσε να μεταφέρει στα PC.