Παρά την τροποποίηση του PlayStation Now από καθαρά streaming υπηρεσία να επιτρέπει εγκατάσταση τίτλων, η νέα υπηρεσία φαίνεται  να ανταγωνίζεται ευθέως το Game Pass

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Sony σχεδιάζει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία στα πρότυπα του Xbox Game Pass. Η εταιρεία ήδη έχει δύο συνδρομητικές υπηρεσίες, το PlayStation Plus (για πρόσβαση στο online κομμάτι τίτλων) και το PlayStation Now (που προσφέρει έναν κατάλογο τίτλων), τα οποία σύμφωνα με αναφορές θα συγχωνευτούν. Όπως ανέφερε στο Twitter ο Jason Schreier, η Sony θα κρατήσει την PlayStation Plus ονομασία αλλά θα καταργήσει την υπηρεσία PlayStation Now.

Η νέα υπηρεσία της Sony με την κωδική ονομασία Spartacus , θα έχει τρία διαφορετικά επίπεδα συνδρομής. Το πρώτο επίπεδο θα παρέχει ότι και το PlayStation Plus, το δεύτερο θα περιέχει έναν κατάλογο PS4 τίτλων και σταδιακά PS5, ενώ το τρίτο θα περιέχει μεγαλύτερα demo παιχνιδιών, game streaming υποστήριξη και πρόσβαση σε κλασσικούς τίτλους των PS1, PS2, PS3 και PSP. Επιπλέον, είναι πιθανό να δούμε την υπηρεσία και στο PlayStation 4 πέρα από το PlayStation 5, την άνοιξη.

Το Bloomberg επίσης αναφέρει πως η εταιρεία "αφιερώνει πόρους για να επεκτείνει τις προσπάθειές της στο cloud gaming", πιθανότατα για να παραμείνει ανταγωνιστική με το RTX 3080 επίπεδο του GeForce Now και την αναβάθμιση της Microsoft με Xbox Series X στο xCloud. Αυτό που εκκρεμεί να μάθουμε είναι αν η υπηρεσία Spartacus θα τρέχει στο Microsoft Azure μετά τη συνεργασία που έκλεισαν Sony και Microsoft το 2019. Αν όντως τρέχει σε Azure, αυτό σημαίνει πως και η υπηρεσία της Sony θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με τον ανταγωνιστή της.

Η νέα υπηρεσία όπως όλα δείχνουν, θα φέρει τη Sony στο ίδιο επίπεδο με τo Game Pass Ultimate της Microsoft, που επιτρέπει στους συνδρομητές να παίζουν online, δίνει πρόσβαση σε έναν τεράστιο κατάλογο τίτλων από διάφορα studio για κατέβασμα και παρέχει streaming τίτλων μέσω cloud. Η Sony επίσης φαίνεται πως θα εφαρμόσει την ίδια τακτική πολλαπλών επιπέδων συνδρομής στις υπηρεσίες της, όπως κάνει και η Microsoft με το Game Pass Ultimate, το οποίο είναι το μοναδικό που προσφέρει cloud gaming.

Βέβαια ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Game Pass και Game Pass Ultimate, είναι η πρόσβαση σε first-party τίτλους την ημέρα κυκλοφορίας τους, κάτι που ίσως να μη συμβεί στην υπηρεσία Spartacus. Όπως είπε και ο Schreier, "μην περιμένετε τη Sony να προσθέτει τους νέους τίτλους της την ημέρα κυκλοφορίας όπως γίνεται στο Game Pass".

  • Like 2
  • Haha 10