Πριν μερικούς μήνες διέρρευσαν κάποια σχέδια που υποτίθεται ότι απεικόνιζαν την επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony, PlayStation 5.

Τελικά, η κονσόλα με τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό ήταν μόνο ένα «development kit» όπως αποδεικνύεται και από μία φωτογραφία που διέρρευσε πρόσφατα. Τέτοιες κονσόλες προ-παραγωγής αποστέλλονται σε game developers και publishers για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την παραγωγή και την ανάπτυξη των τίτλων τους, και συνήθως, δεν αντιπροσωπεύουν την σχεδίαση του τελικού προϊόντος, καθώς δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία να είναι εμφανίσιμες.

Επιπλέον, για να προστατεύσουν το προϊόν από τέτοιου είδους περιπτώσεις (διαρροές), οι εταιρείες σκόπιμα κρατούν την σχεδίαση του τελικού προϊόντος μυστική. Αυτό ενδεχομένως που μπορεί να προκάλεσε σύγχυση στην περίπτωση του «dev kit» του PlayStation 5 ήταν η διαρροή των σχεδίων που ήταν κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Τα σχέδια αποκάλυπταν μία σχετικά ογκώδη κονσόλα με μία μεγάλη εσοχή σχήματος «V» γεμάτη με οπές εξαερισμού. Κάποιοι υπέθεσαν ότι τα σχέδια έδειχναν την κανονική κονσόλα εξαιτίας του «V» (ο αριθμός 5 στο λατινικό σύστημα αρίθμησης) όμως όπως αποδεικνύεται και από την φωτογραφία που διέρρευσε είναι ένα dev kit. Λέγεται, ότι η Sony σκέφτηκε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό ώστε οι developers να μπορούν να στοιβάξουν τις κονσόλες την μία πάνω από την άλλη χωρίς να εμποδίζεται η ψύξη τους.  

Στην φωτογραφία επίσης παρατηρούμε και ένα χειριστήριο, που όμως το πιθανότερο είναι να μην είναι το DualShock5. Κάποιοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι επειδή απουσιάζει το «light strip» ενδέχεται να είναι το επόμενης γενιάς χειριστήριο της Ιαπωνικής εταιρείας.  

SlashGear