Από ότι φαίνεται, με τη τελευταία αναβάθμιση του firmware του PS5, ορισμένα παιχνίδια ενδέχεται να «τρέχουν» ελαφρώς ταχύτερα!

Τουλάχιστον σε κάποια συγκεκριμένα σενάρια χρήσης. Σε ένα νέο βίντεο του Digital Foundry, ανακαλύφθηκε μία μικρή ενίσχυση της απόδοσης -η οποία φαίνεται πως ισχύει τόσο για τα μοντέλα PlayStation της σειράς 1000 όσο και της νεότερης σειράς 1100 – σε ορισμένα παιχνίδια, καθώς φαίνεται να τρέχουν έως και κατά 3% ταχύτερα.

Ο ιδρυτής του Digital Foundry, Richard Leadbetter προχώρησε σε συγκριτική δοκιμή στα παιχνίδια Control Ultimate Edition και Devil May Cry 5 Special Edition χρησιμοποιώντας κονσόλες τόσο με το παλαιότερο firmware όσο και με το νεότερο που διατέθηκε αυτό τον μήνα. Στα πλάνα του βίντεο, βλέπουμε τα Devil May Cry 5 Special Edition και Control Ultimate Edition (σε λειτουργία «Photo» που ξεκλειδώνει το frame rate του παιχνιδιού, που κατά το gameplay περιορίζεται στα 30 fps) να τρέχουν κατά 1 με 2 fps υψηλότερα όταν χρησιμοποιηθεί το τελευταίο firmware του PlayStation 5.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Richard Leadbetter είπε ότι κάθε παιχνίδι τρέχει 1 με 3% ταχύτερα (με περιθώριο σφάλματος 1%). Το Digital Foundry δεν αναφέρθηκε σε κάποιο άλλο παιχνίδι με ξεκλείδωτο frame rate κάτω των 60 fps, καθώς δεν υπάρχουν και πολλά τέτοια για τη κονσόλα της Sony. Όπως επισημαίνει το ArsTechnica, είναι άγνωστο για την ώρα πόσα περιθώρια βελτίωσης για άλλα παιχνίδια ενδέχεται να «ανοίγει» το νέο firmware του PlayStation 5 ή… μελλοντικές εκδόσεις του.  

Αν και σπάνια βλέπουμε αύξηση στην απόδοση από μία νέα έκδοση firmware, η συγκεκριμένη περίπτωση της Sony είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα,. Η Microsoft είχε κυκλοφορήσει αρχικά την κονσόλα Xbox One το 2013 με το 10% της συνολικής ισχύος της GPU «κρατημένο» για ανάγκες «system processing», το οποίο επέτρεψε την ενσωμάτωση του Kinect και έφερε τη λειτουργία Snap.  

 

  • Thanks 1
  • Haha 3