Το προσβάσιμο χειριστήριο της Sony για το PS5, αυτό που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως Project Leonardo, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα από την εταιρεία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Προσβασιμότητα.

Πρόκειται για ένα προσαρμόσιμο χειριστήριο, σχεδιασμένο με γνώμονα τις ανάγκες των παικτών με αναπηρίες, έναν πραγματικό χαμαιλέοντα που μπορεί να πάρει τη μορφή που χρειάζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη.

Το χειριστήριο Access, όπως είναι η ονομασία του, έχει σχήμα που παραπέμπει σε μαργαρίτα με ένα σταθερό, στρογγυλό, κεντρικό τμήμα και πλήκτρα που τοποθετούνται γύρω του σαν πέταλα (ο μοχλός μάλιστα μπορεί να μπει και στη βάση του). Έρχεται με εναλλάξιμα πλήκτρα και τύπους μοχλών ενώ πλαισιώνεται και από ένα ειδικό περιβάλλον χρήστη στο PS5, μέσω του οποίου είναι εφικτός ο προγραμματισμός των πλήκτρων αλλά και η χρήση ενός ειδικού ψηφιακού χειριστηρίου. Διαθέτει μάλιστα τέσσερις θύρες 3,5 χιλ. μέσω των οποίων οι παίκτες μπορούν να συνδέσουν έξτρα περιφερειακά, διακόπτες και μοχλούς.

image.png.1a0aef41f7657629fa3da9d20b71b54b.png

Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά προφίλ ανάλογα με τα παιχνίδια που παίζουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα έως και δύο χειριστήρια Access και ένα DualSense. Μέσω της κονσόλας PS5 τους, έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τον προσανατολισμό του χειριστηρίου, να επιλέξουν λειτουργία για το κάθε πλήκτρο, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τα πλήκτρα toggle (υπάρχει μία ειδική λειτουργία μέσω της οποίας ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται συγκεκριμένα πλήκτρα, κάτι σαν το Caps Lock σε ένα συμβατικό πληκτρολόγιο, έτσι ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται να τα πατά παρατεταμένα) κ.α.

Το χειριστήριο Access θα είναι συμβατό με κάθε τίτλο στο PS5. Η Sony βέβαια δεν έκανε κάποιο σχόλιο, ούτε σχετικά με το πότε το συγκεκριμένο προϊόν θα εμφανιστεί στην αγορά, ούτε αναφορικά με το πόσο θα κοστίζει. Για την ιστορία, το Adaptive Controller του Xbox τιμάται περί τα €89,99.

  • Like 8
  • Thanks 4