Η Sony κυκλοφορεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το λειτουργικό σύστημα του PS5 που περιλαμβάνει την πολυπόθητη υποστήριξη ανάλυσης 1440p, μια νέα λειτουργία λίστας παιχνιδιών, βελτιώσεις στο γραφικό περιβάλλον και προσθήκη social λειτουργικών.

Οι δοκιμές για την υποστήριξη ανάλυσης 1440p στο PS5 ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον Ιούλιο και τώρα όλοι οι κάτοχοι PS5 έχουν πρόσβαση στο νέο λογισμικό.

Η λειτουργία 1440p επιτρέπει στους κατόχους PS5 να επιλέξουν αυτή την ανάλυση σε συμβατές τηλεοράσεις και κυρίως οθόνες. Εάν τα παιχνίδια υποστηρίζουν πλήρως τα 1440p, τότε θα παίζουν εγγενώς σε αυτή την ανάλυση, διαφορετικά τα παιχνίδια 4K θα βελτιώσουν το anti-aliasing χρησιμοποιώντας supersampling μέχρι τη συγκεκριμένη ανάλυση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το Variable Refresh Rate (VRR) δεν θα υποστηρίζεται στα 1440p και θα λειτουργεί μόνο στις αναλύσεις 1080p και 4K στο PS5.

Η Sony έχει επίσης προσθέσει νέες κοινωνικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να ζητήσετε ένα Screen Share από έναν φίλο σε μια παρέα, βελτιώσεις στο UX του προφίλ χρήστη και ειδοποιήσεις που βοηθούν τους κατόχους PS5 να συμμετάσχουν γρήγορα σε ένα παιχνίδι από το party chat. Επίσης, θα μπορείτε πλέον να στέλνετε stickers και φωνητικά μηνύματα σε party chats και να συγκρίνετε εύκολα τη διαφορά μεταξύ των ρυθμίσεων ήχου 3D και κανονικού στερεοφωνικού ήχου πριν δοκιμάσετε την αλλαγή.

Τέλος, η Sony δοκιμάζει επίσης μια βελτιωμένη φωνητική αναζήτηση για το YouTube στο PS5. Μπορείτε απλά να πείτε "Hey PlayStation, βρες τον Spider-Man στο YouTube" και θα εμφανιστούν τα σχετικά αποτελέσματα. Η προεπισκόπηση της φωνητικής εντολής είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά για τους κατόχους του PS5 στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή.
 

  • Like 1