Η επόμενη έκδοση του PlayStation 5 θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα αφαιρούμενο disc drive, επιτρέποντάς σας ενδεχομένως να παίζετε παιχνίδια χρησιμοποιώντας μια μονάδα δίσκου που να συνδέεται μέσω USB-C με την κονσόλα.

Αυτό αναφέρει ο Tom Henderson του Insider Gaming, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι θα μπορούσαμε να δούμε αυτό το νέο μοντέλο του PS5 γύρω στον Σεπτέμβριο του 2024.

Το PS5 κυκλοφορεί σήμερα σε δύο εκδόσεις: μία με ενσωματωμένο blu-ray drive και μία “digital only” έκδοση που δεν έχει δυνατότητα φόρτωσης οπτικών δίσκων ακόμη και αν συνδέσετε ένα τέτοιο drive μέσω USB. Φαίνεται ότι η Sony προσπαθεί να καταργήσει αυτόν τον διαχωρισμό ψηφιακής/disc έκδοσης, και αντί αυτού να πουλάει την ίδια κονσόλα με ή χωρίς ενσωματωμένο drive. Πιθανόν αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να αναβαθμίσετε την κονσόλα με μονάδα δίσκου αργότερα, ακόμη και αν επιλέξατε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα όταν αγοράσετε για πρώτη φορά το PS5. Μια τέτοια επιλογή θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, καθώς η κονσόλα γίνεται όλο και πιο ακριβή σε διάφορες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ιαπωνία αλλά και την Ελλάδα. Το Insider Gaming αναφέρει ότι η μονάδα δίσκου θα πωλείται ξεχωριστά, γεγονός που θα καταστήσει επίσης πολύ πιο εύκολη την επισκευή της κονσόλας εάν υπάρχει πρόβλημα κατά την ανάγνωση παιχνιδιών.

Το εσωτερικό του PlayStation 5 έχει αλλάξει σημαντικά από την κυκλοφορία του τον Νοέμβριο του 2020. Το 2021 άρχισε να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση με ελαφρύτερη ψύκτρα την οποία και δοκιμάσαμε αναλυτικά, ενώ πριν λίγες ημέρες η κονσόλα απέκτησε νέo mοtherboard και σύστημα ψύξης. Παρά τις αλλαγές αυτές, η κονσόλα παρέμεινε ίδια εξωτερικά χωρίς να υπάρχει αλλαγή στον όγκο που καταλαμβάνει.

Θεωρητικά, η επόμενη έκδοση θα μπορούσε απλώς να καταλήξει να μοιάζει με την τρέχουσα ψηφιακή έκδοση του PS5, μόνο που θα έχει μια επιπλέον θύρα USB-C στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με το Insider Gaming, η νέα έκδοση της κονσόλας θα "αντικαταστήσει πλήρως" τις κονσόλες που πωλούνται σήμερα, αλλά θα έχει "σχεδόν πανομοιότυπο hardware".

Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης του PS5 είναι ακόμα μακριά, με τη Sony να ασχολείται με το λανσάρισμα του PlayStation VR2, ενός headset εικονικής πραγματικότητας επόμενης γενιάς που θα συνεργάζεται με το PS5. Το PS VR2 αναμένεται στην κυκλοφορία στις αρχές του 2023

  • Like 1
  • Confused 1