Η Sony ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του PS5 ξεπέρασαν τις 10 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που η Sony αναφέρθηκε στις πωλήσεις του PlayStation 5, δηλαδή τον περασμένο Απρίλιο (7,8 εκατομμύρια), οι πωλήσεις της κονσόλας αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 2 εκατομμύρια.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η ταχύτητα των πωλήσεων του PlayStation 5 εξακολουθεί να είναι υψηλότερου του PlayStation 4, καθιστώντας το PS5 την fastest-selling κονσόλα στην ιστορία της Ιαπωνικής εταιρείας.

Το PS5 μπορεί να εξακολουθεί να πουλάει καλά, ωστόσο η διαθεσιμότητα συνεχίζει να είναι περιορισμένη και αυτή τη στιγμή εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης chips. «Αν και το PS5 έχει φτάσει σε περισσότερα νοικοκυριά πιο γρήγορα από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κονσόλες μας, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας καθώς η ζήτηση για το PS5 συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά» δήλωσε ο Jim Ryan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment. «Θέλω οι gamers να γνωρίζουν ότι ενώ εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες επηρεάζουν τη βιομηχανία μας και πολλές άλλες, η βελτίωση των αποθεμάτων μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Sony Interactive Entertainment» συμπλήρωσε ο κ. Ryan.

Η Sony επίσης μοιράστηκε ορισμένα ορόσημα που αφορούν τους τίτλους λανσαρίσματος του PS5 με το Spider-Man: Miles Morales να έχει πουλήσει περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα από την κυκλοφορία του τον περασμένο Νοέμβριο και το Ratchet & Clank: Rift Apart να έχει σημειώσει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις του από το λανσάρισμα τον περασμένο μήνα. Το Returnal επίσης έχει πουλήσει περισσότερα από 560.000 αντίτυπα από τον Απρίλιο όταν και κυκλοφόρησε.

Την ώρα που η Sony εξακολουθεί να κάνει γνωστές τις πωλήσεις της κονσόλας της, η Microsoft έχει σταματήσει να δίνει επίσημα στοιχεία για τις πωλήσεις της κονσόλας της από την εποχή του Xbox One. «We are all in on games» δήλωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella. «Τα Xbox Series S και X είναι οι κονσόλες με τον ταχύτερο ρυθμό πώλησης που είχαμε ποτέ, με περισσότερες κονσόλες να πωλούνται μέχρι σήμερα από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά». Σύμφωνα με τον Daniel Ahmad, αναλυτή της Niko Partners, «οι πωλήσεις των Xbox Series X / S υπολογίζονται στις 6,5 εκατομμύρια μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021». Να θυμίσουμε ότι το ίδιο διάστημα από το λανσάρισμα τους, οι πωλήσεις των Xbox One και Xbox 360 ήταν 5,7 εκατομμύρια και 5 εκατομμύρια αντίστοιχα.

  • Like 4
  • Thanks 1