Με τα ζητήματα εφοδιασμού να έχουν σε μεγάλο βαθμό επιλυθεί πλέον, η Sony βλέπει τη ζήτηση για κονσόλες PlayStation 5 να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα ακόμη εντυπωσιακό νούμερο πωλήσεων και μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καθώς πούλησε 6,3 εκατομμύρια μονάδες PS5.

Το νούμερο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό αν λάβουμε υπόψη ότι οι πωλήσεις έγιναν εκτός περιόδου διακοπών. Πέρυσι, η εταιρεία είχε πουλήσει 2 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5. Με τις 6,3 περίπου εκατομμύρια πωλήσεις, ο αριθμός των μονάδων που πούλησε το οικονομικό έτος 2022 έφτασε τα 19,1 εκατομμύρια ξεπερνώντας ακόμα και τις δικές της εκτιμήσεις που κυμαίνονταν κοντά στα 18 εκατομμύρια. Συνολικά, από τότε που λανσαρίστηκε η νέα παιχνιδοκονσόλα της Ιαπωνικής εταιρείας, έχουν πουληθεί περίπου 38,4 εκατομμύρια μονάδες.

Από την πλευρά του λογισμικού πάντως τα νέα δεν είναι και τόσο καλά. Οι πωλήσεις παιχνιδιών μειώθηκαν αυτό το τρίμηνο στις 68 εκατομμύρια από 70,5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο. Για το οικονομικό έτος 2022, οι πωλήσεις συνολικά έφτασαν τις 264,2 εκατομμύρια έναντι 303,2 εκατομμυρίων το οικονομικό έτος 2021. Οι χρήστες του PlayStation Network μειώθηκαν στα 108 εκατομμύρια από τα 112 εκατομμύρια το προηγούμενο τρίμηνο, αν και οι συνδρομητές του PS Plus αυξήθηκαν ελαφρώς.

Τα παραπάνω έδωσαν σημαντική ώθηση στα ετήσια έσοδα του τμήματος Gaming & Network Services της Sony, τα οποία έφτασαν τα 1,073 τρισεκατομμύρια γιεν ($7,9 δισεκατομμύρια) από τα 665 δισεκατομμύρια γιεν ($4,9 δισεκατομμύρια) το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν ωστόσο, κάτι που οφείλεται κυρίως στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυτό το οικονομικό έτος, η Sony έφτασε τα 3,9 τρισεκατομμύρια γιεν ($29 δισεκατομμύρια) σε πωλήσεις, νούμερο που παρουσιάζεται αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα περσινά 2,7 τρισεκατομμύρια γιεν ($19,9 δισεκατομμύρια). Η εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, προβλέποντας αύξηση εσόδων κατά 7% για το οικονομικό 2023. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα δει τις πωλήσεις hardware να αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών, αν και δεν ανέφερε το παραμικρό για τις πωλήσεις του PlayStation VR2.

Το τμήμα gaming της Sony εξακολουθεί να κυριαρχεί στα συνολικά έσοδα της εταιρείας σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις της εταιρείας αν και το τμήμα chips/αισθητήρων ή το τμήμα οικιακής ψυχαγωγίας και καμερών (τηλεοράσεις, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.) τα καταφέρνουν εξίσου περίφημα. Συνολικά, η Sony σημείωσε νέο ρεκόρ πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2022 με 11,5 τρισεκατομμύρια γιεν σε πωλήσεις (περίπου $84,8 δισεκατομμύρια) και 1,21 τρισεκατομμύρια γιεν σε κέρδη (περίπου $8,9 δισεκατομμύρια).

  • Like 6