Το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Jim Ryan (CEO της Sony) με τη British GQ, ο πρόεδρος της εταιρείας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μεταφέρει ακόμη περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια σε PC. Την αρχή θα κάνει το Days Gone, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη, κάτι που επιβεβαίωσε και η Sony Bend λίγο αργότερα, προσθέτοντας πως στο μέλλον θα μοιραστούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ιστορικό της Sony δείχνει πως η εταιρεία δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μεταφέρει τους τίτλους της σε PC, κάτι που φαίνεται να άλλαξε μόλις πέρυσι με το Horizon: Zero Dawn, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο. Όταν ο Jim Ryan ερωτήθηκε γιατί άλλαξε η στάση τους στη μεταφορά αποκλειστικών τίτλων σε PC, είπε τα παρακάτω:

"Βρισκόμαστε στις αρχές του 2021 με τα εσωτερικά μας studio να εργάζονται στα νεώτερα παιχνίδια τους, που αναμένονται να είναι καλύτερα από ποτέ. Συγκεκριμένα από το δεύτερο μισό της ζωής του PS4, τα studio μας έφτιαξαν κάποια πανέμορφα παιχνίδια. Υπάρχει μια ευκαιρία να προωθήσουμε αυτά τα παιχνίδια σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό και να ανακτήσουμε τα κόστη της ανάπτυξης που ποτέ δεν παραμένουν ίδια. Το κόστος συνεχώς αυξάνεται με κάθε κύκλο, όπως αυξάνονται και οι προσδοκίες από κάθε IP."

Τέλος, πρόσθεσε πως πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να διαθέσουν τα παιχνίδια τους σε μη-κατόχους PlayStation κονσόλας, καθώς ήταν "μια αρκετά εύκολη και άνετη απόφαση". Ακόμη δε γνωρίζουμε ποιοι άλλοι τίτλοι θα μεταφερθούν, αλλά οι φήμες του Bloodborne αναμένονται να επιστρέψουν.

  • Like 10