Δεν θα είναι μόνο τα 100 δημοφιλέστερα παιχνίδια του PS4 συμβατά με το PS5 όπως ειπώθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση των χαρακτηριστικών της κονσόλας, αλλά σύμφωνα με τη Sony, θα είναι σχεδόν όλα.

Πριν λίγες ημέρες μάθαμε τα επίσημα χαρακτηριστικά του PlayStation 5 αλλά υπήρξαν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με τη συμβατότητα των παιχνιδιών του PS4. Σε πρόσφατη δήλωσή της η Sony μέσα από το επίσημο blog του PlayStation, διευκρίνησε πως τα περισσότερα παιχνίδια του PS4 θα είναι συμβατά με τη νέα κονσόλα.

Αναφορά σε κείμενο

Με πάρα πολλά εντυπωσιακά παιχνίδια στο PlayStation 4, έχουμε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να επιτρέψουμε στους fans να παίζουν τα αγαπημένα τους στο PS5. Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των περισσότερων από τα 4000 παιχνίδια του PS4, θα είναι συμβατά με το PS5.

Η εταιρία είπε επίσης πως τα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς θα αναπαράγονται με περισσότερα frames και ενδεχομένως σε υψηλότερη ανάλυση, χάρη στην αρκετά μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ του PS5. Η Sony πρόσθεσε επίσης πως εξετάζει τα παιχνίδια ένα-ένα ξεχωριστά, ώστε αν χρειαστεί να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις για να είναι διαθέσιμα στη νέα κονσόλα.

Έως τώρα έχουν δοκιμαστεί εκατοντάδες παιχνίδια και αναμένεται να δοκιμαστούν χιλιάδες ακόμη έως και την κυκλοφορία της νέας κονσόλας. Αν και η Sony δεν παρείχε πληροφορίες για τα παιχνίδια που θα είναι συμβατά από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, δήλωσε πως αυτά θα τα μάθουμε αναλυτικά τους επόμενους μήνες.

Engadget

  • Like 2
  • Thanks 2