Η Sony αποκάλυψε το αξεσουάρ Back Button Attachment για το Dualshock 4 το οποίο δίνει στον gamer δύο επιπλέον προγραμματιζόμενα κουμπιά στο πίσω μέρος του χειριστηρίου.

Το νέο αυτό αξεσουάρ συνδέεται στη θύρα στο κάτω μέρος του χειριστηρίου. Τα πλήκτρα τύπου paddles μπορούν να προγραμματιστούν με έως 16 διαφορετικές λειτουργίες. Μπορεί κάποιος για παράδειγμα να ορίσει το πλήκτρο με το Τρίγωνο σε ένα από αυτά τα νέα κουμπιά. Στο κέντρο του αξεσουάρ υπάρχει μία οθόνη τεχνολογίας OLED η οποία ενημερώνει το χρήστη για τα κουμπιά που έχουν οριστεί. Πατώντας επάνω στην οθόνη, ο χρήστης μπορεί να ορίσει εκ νέου τις λειτουργίες ενώ ακριβώς από κάτω από το αξεσουάρ υπάρχει και θύρα για ακουστικά.

Ερωτήματα προκύπτουν για το πώς θα επηρεάσει την εργονομία του χειριστηρίου αφού πρόκειται για ένα αξεσουάρ το οποίο προσθέτει επιπλέον όγκο στον παίκτη. Βέβαια αυτό ίσως βοηθήσει gamers που θα ήθελαν μία γρηγορότερη προσέγγιση της λειτουργίας που θέλουν να εκτελέσουν μέσα στο παιχνίδι.

Αν και η οθόνη OLED είναι εντυπωσιακό στοιχείο, για να ενημερωθεί κάποιος για τα πλήκτρα τα οποία έχει ορίσει θα πρέπει αναγκαστικά να γυρίσει το χειριστήριο ανάποδα. Σύμφωνα με τη Sony, το κεντρικό κουμπί με το οποίο θα ορίζεις τα paddles, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 3 διαφορετικά προφίλ ώστε ο χρήστης να αλλάζει μεταξύ αυτών ανάλογα το παιχνίδι.

Αν και δείχνει μία ενδιαφέρον προσθήκη για το PS4, φήμες το θέλουν να είναι κομμάτι και του χειριστηρίου του PS5. Με το Dualshock 4 να μοιάζει παρά πολύ με το Dualshock 5, δεν θα ήταν έκπληξη αν το συγκεκριμένο αξεσουάρ ήταν συμβατό και με την κονσόλα νέας γενιάς.

Το Back Button Attachment θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιανουαρίου σε ΗΠΑ και Καναδά σε τιμές $29.99 USD και $39.99 CAD αντίστοιχα.

TheNextWeb