Η Sony ανακοίνωσε το πρώτο πρόγραμμα επιβράβευσης για το PlayStation.   

Με ονομασία PlayStation Stars η συμμετοχή στο νέο loyalty πρόγραμμα θα είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κερδίζουν πόντους παίζοντας παιχνίδια και πραγματοποιώντας αγορές από το PlayStation Store. Θα μπορείτε ακόμα να εξαργυρώνετε τους πόντους που κερδίζετε για διάφορες ενέργειες,  όπως αγορές από το PSN και συγκεκριμένων προϊόντων από το PS Store.

Σύμφωνα με τη Sony, σύντομα θα κάνει την εμφάνισή του το πρόγραμμα "Monthly Check-in" που θα επιτρέπει στον gamer να κερδίζει μια ανταμοιβή παίζοντας οποιοδήποτε παιχνίδι. Η Sony σχεδιάζει να προσφέρει ανταμοιβές σε όσους κερδίζουν τουρνουά και κερδίζουν συγκεκριμένα τρόπαια. Ο πρώτος παίκτης για παράδειγμα που θα κερδίσει ένα πλατινένιο τρόπαιο για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι στη ζώνη ώρας του θα κερδίσει επίσης μια ανταμοιβή.

Πάντως μια πτυχή του PlayStation Stars προκάλεσε αναστάτωση για λίγη ώρα στα social media αφού στην ανακοίνωση η Sony ανέφερε ότι θα προσφέρει «ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα» ως ανταμοιβή. Αυτά πρόκειται για «ψηφιακές αναπαραστάσεις πραγμάτων που απολαμβάνουν οι φίλοι του PlayStation, όπως μικρές φιγούρες εμβληματικών χαρακτήρων από παιχνίδια και άλλες μορφές ψυχαγωγίας, καθώς και αγαπημένες συσκευές που αξιοποιούν την ιστορία καινοτομίας της Sony».  

Η αναστάτωση που προκλήθηκε αφορούσε την πιθανότητα αυτά τα "ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα" να είναι NFTs, κάτι που τελικά δεν ισχύει. «Σίγουρα δεν πρόκειται για NFTs. Σίγουρα όχι», δήλωσε στην Washington Post η Grace Chen, αντιπρόεδρος της Sony Interactive Entertainment. «Δεν μπορείτε να τα ανταλλάξετε ή να τα πουλήσετε. Δεν αξιοποιεί καμία τεχνολογία blockchain και σίγουρα δεν είναι NFTs» διευκρίνισε περαιτέρω η Chen.

Το PlayStation Stars ακολουθεί παρόμοιες προσφορές επιβράβευσης από τη Microsoft και τη Nintendo. Το πρόγραμμα της Microsoft, το οποίο ονομάζεται πλέον Microsoft Rewards, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως αυτό να προσφέρεται στην Ελλάδα. Μαζί με την απόκτηση πόντων παίζοντας Xbox, οι χρήστες μπορούν να τους συγκεντρώσουν πρόσθετους πόντους αναζητώντας κάτι στο Bing, η προχωρώντας σε αγορές προϊόντων από συγκεκριμένα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Ομοίως στο στρατόπεδο της Nintendo, οι gamers μπορούν να αποκτήσουν τα My Nintendo Gold Points κάνοντας αγορές από το eShop της εταιρείας αλλά και επιτυγχάνοντας καλές επιδόσεις σε διάφορα τουρνουά. Οι “χρυσοί πόντοι” της Nintendo μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκπτώσεις σε παιχνίδια Switch ενώ με την ολοκλήρωση διαφόρων ενεργειών, οι gamers μπορούν να κερδίσουν πλατινένιους πόντους τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν με μια σειρά ανταμοιβών.

Η Sony αναφέρει ότι θα αναπτύξει το πρόγραμμα επιβράβευσης PlayStation Stars με την πάροδο του χρόνου ενώ για την ώρα δοκιμάζει το πρόγραμμα σχεδιάζοντας το λανσάρισμά του σταδιακά, ξεκινώντας το Φθινόπωρο. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.

  • Like 4