Την τιμή τη γνωρίζαμε όπως και το μήνα κυκλοφορίας, με τη Sony να συμπληρώνει το παζλ της κυκλοφορίας του PlayStation VR στη σημερινή της παρουσίαση στην Ε3, παρουσιάζοντας μάλιστα και ένα νέο περιφερειακό.

Έτσι το σύστημα εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation 4 της Sony, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4 στις 13 Οκτωβρίου και όπως ήδη γνωρίζουμε, θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα και στην Ελλάδας. Αν και η τιμή δεν έχει οριστικοποιηθεί στη χώρα μας, γνωρίζουμε ότι το PlayStation VR θα κυκλοφορήσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με τιμή €399.

 

Την κυκλοφορία του PlayStation VR θα συνοδεύουν 50 παιχνίδια μέχρι το τέλος του έτους, παιχνίδια όπως το EVE: Valkyrie, Until Dawn: Rush of Blood, Battlezone, Wayward Sky, RIGS Mechanized Combat League κ.α. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκε και ένα βίντεο μικρής διάρκειας στο οποίο γίνεται αναφορά για νέους τίτλους με VR υποστήριξη που θα δούμε το 2017 όπως το Resident Evil VII, Final Fantasy XV, το Call of Duty: Infinite Warfare, Star Wars Battlefront: X-Wing VR Missions καθώς και ένα νέο VR παιχνίδι με κεντρικό ήρωα τον Batman.

 

 

Ειδικά για τα παιχνίδια πρώτου προσώπου (FPS) η Sony ανακοίνωσε ένα νέο περιφερειακό, το PS VR Aim Controller, το οποίο κάνει πιο εύκολο το χειρισμό τους στον τρισδιάστατο χώρο, ξεπερνώντας τους περιορισμούς του DualShock 4. Το πρώτο παιχνίδι που θα είναι συμβατό το νέο χειριστήριο της Sony είναι το Farpoint, πίσω από το οποίο βρίσκεται μια μικρή ανεξάρτητη εταιρεία από το San Francisco. Περισσότερες πληροφορίες για το PS VR Aim Controller θα μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες.