Το Switch είχε συνεχόμενο σερί 33 μηνών στην αγορά των ΗΠΑ.

Το PS5 της Sony έγινε η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε το Nintendo Switch στις ΗΠΑ μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Το PlayStation 5 ξεπέρασε το Switch τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων The NPD Group. Το Nintendo Switch ήταν η κορυφαία κονσόλα στις ΗΠΑ για 33 συνεχόμενους μήνες, ξεπερνώντας ακόμη και τα νούμερα των PS5 & Xbox Series X που είχαν κατά το λανσάρισμά τους.

Αυτό το εξαιρετικό σερί έφτασε στο τέλος του. Το PlayStation 5 ήταν η πλατφόρμα με τις καλύτερες πωλήσεις κατά τον Σεπτέμβρη, τόσο σε τεμάχια όσο και σε χρήματα. Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα με τις υψηλότερες πωλήσεις σε χρήματα για το 2021 ενώ το Nintendo Switch προηγείται στη λίστα με τις περισσότερες μονάδες. Ο όμιλος NPD ακολουθεί τις πωλήσεις μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, οπότε μένουν εκτός «συναγωνισμού» σημαντικές αγορές όπως αυτή της Ευρώπης ή της Ασίας.

Δεν είναι σαφές αν η Sony κατάφερε τον προηγούμενο μήνα να αυξήσει τις αποστολές, ή αν η Nintendo αντιμετώπισε προβλήματα προμηθειών στο Switch ή αν τελικά μειώθηκε η ζήτηση λόγω και της κυκλοφορίας της OLED έκδοσης. Σε κάθε περίπτωση, η Nintendo θα μπορούσε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος τον Οκτώβριο εάν η ζήτηση του Switch αυξηθεί ξανά και αν η Nintendo είναι σε θέση να αυξήσει τις αποστολές του Switch OLED.

Το PS5 είναι το πιο γρήγορο PlayStation σε πωλήσεις, με την κονσόλα της Sony να έχει περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις έως σήμερα.  Η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 89 εκατομμύρια Switch από την κυκλοφορία της κονσόλας έως και σήμερα. Η Microsoft εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει τις πωλήσεις του Xbox, αλλά ο Daniel Ahmand, ανώτερος αναλυτής της Niko Partners, εκτιμά πως τα Xbox Series X/S έχουν συνολικές πωλήσεις 6,6 εκατομμυρίων μονάδων από τις 30 Ιουνίου.

  • Like 1
  • Confused 2