Η Sony ξεκίνησε την πώληση μίας νέας έκδοσης του PlayStation 5, η οποία μπορεί να μην έρχεται με βελτιωμένες επιδόσεις, είναι όμως αρκετά ελαφρύτερη.

Σε σχετικό άρθρο, η ιστοσελίδα Press Start αναφέρει ότι οι κονσόλες PlayStation 5 και PlayStation 5 Digital Edition με κωδικούς CFI-1200B και CFI-1200A αντίστοιχα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά της Αυστραλίας με σημαντικά μειωμένο βάρος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, η «ψηφιακή έκδοση» της παιχνιδοκονσόλας της Sony έχει χαμηλότερο βάρος κατά 200 γραμμάτια ενώ η έκδοση με τη συσκευή αναπαραγωγής δίσκων Blu-Ray είναι κατά 300 γραμμάτια ελαφρύτερη.

PS1.jpg

Αυτό σημαίνει ότι στη δεύτερη περίπτωση, η κονσόλα πλέον έχει το ίδιο βάρος με την «ψηφιακή έκδοση» όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία για αλλαγές στην εσωτερική διαμόρφωση της κονσόλας ή στον εξοπλισμό της, ωστόσο το πιθανότερο είναι να σχετίζονται με το σύστημα ψύξης ή το περίβλημα. Την προηγούμενη πάντως φορά που η Sony προχώρησε σε μείωση του βάρους του PlayStation 5, με την έκδοση CFI-1102 για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι είχε προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα ψύξης.

Ενδεχομένως η μείωση του βάρους να βοηθάει στη μείωση του κόστους παραγωγής του PlayStation 5 ή ακόμα και να βοηθάει στην αύξηση της παραγωγής (να κατασκευάζονται για παράδειγμα περισσότερες κονσόλες ταχύτερα). Για την ώρα δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση από εκπρόσωπο της εταιρείας για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με την αλλαγή του βάρους.

  • Launch: Disc: 4.5kg / Digital: 3.9kg
  • 2021 Revision: Disc: 4.2kg / Digital: 3.6kg
  • 2022 Revision: Disc: 3.9kg / Digital: 3.4kg

Την περασμένη εβδομάδα, η Sony ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το κόστος του PlayStation 5 σε παγκόσμιο επίπεδο «εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» εκτός ωστόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το κόστος της κονσόλας στην Ευρωπαϊκή αγορά πλέον είναι κατά €50 αυξημένο. Πέρυσι, η Ιαπωνική εταιρεία πάντως είχε κάνει γνωστό ότι δεν πωλούσε πλέον το PlayStation 5 με «χασούρα» και πως κέρδιζε αρκετά χρήματα, τουλάχιστον από την κανονική έκδοση της κονσόλας.

  • Confused 1