Η Sony Interactive έκανε γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ότι προχώρησε στην επίσημη εξαγορά της εταιρείας Insomniac Games, του στούντιο που βρίσκεται πίσω από τον εξαιρετικά επιτυχημένο τίτλο για την παιχνιδοκονσόλα PlayStation 4, Spider-Man.

Η Insomniac Games δραστηριοποιείται στον χώρο για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η συνεργασία της με τη Sony ξεκίνησε από την ίδρυση της, με τη κυκλοφορία του Spyro the Dragon το 1998, και αργότερα με τα Ratchet & Clank και Sunset Overdrive. Κοιτάζοντας τη σχέση τους συνολικά, η εταιρεία δημιούργησε παιχνίδια και για τις τέσσερις παιχνιδοκονσόλες της Sony, και πιο συγκεκριμένα είκοσι συνολικά, μεταξύ των οποίων και έξι «franchises».

«Το όραμα του στούντιο μας είναι η δημιουργία εμπειριών που έχουν θετικό και μεγάλης διάρκειας αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων» δήλωσε ο CEO της Insomniac Games, Ted Price, σε ανάρτηση του στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και συμπλήρωσε: «Εξετάζοντας το μέλλον μας, γνωρίζουμε ότι η ένταξη μας στην οικογένεια WWS (Sony Interactive Entertainment WorldWide Studios) μας δίνει τις καλύτερες ευκαιρίες για την πλήρη επίτευξη αυτού του οράματός σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα».

Engadget