Το νέο headset θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μετά το 2021, θα έχει υψηλότερη ανάλυση αλλά και νέα VR χειριστήρια.

Όπως ανακοίνωσε η Sony, το επόμενης γενιάς VR headset ή αλλιώς PSVR 2 (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επίσημη ονομασία του) θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή του χρόνου.

Η σύντομη ανακοίνωση της Sony δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες και δεν περιλαμβάνει φωτογραφίες ή κάποια πρωτότυπη συσκευή. Αναφέρει όμως, ότι το επόμενο PlayStation VR θα έχει υψηλότερη ανάλυση και μεγαλύτερο οπτικό πεδίο σε σύγκριση με το πρώτο PSVR που κυκλοφόρησε το 2016 και το οποίο έχει ανάλυση 1920 x 1080 pixels. Με το Oculus Quest 2 των $299 που κυκλοφόρησε πέρυσι να έχει ανάλυση 3664 x 1600 pixels και το VR headset της Valve να έχει οπτικό πεδίο 135 μοιρών σε σύγκριση με τις 100 μοίρες του πρώτου PSVR, καταλαβαίνει κανείς ότι η νέα γενιά VR της Sony έχει αρκετό δρόμο να καλύψει μπροστά της αν και αναμένεται να εκμεταλλευτεί την επιπρόσθετη ιπποδύναμη του PS5.

Πέρα από την βελτιωμένη εργονομία, η Sony αναφέρει κάποια πράγματα και για τα νέα χειριστήρια VR τα οποία θα ενσωματώνουν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του DualSense χειριστήριου. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ακριβέστερους απτικούς αισθητήρες, πλήκτρα μεταβλητής αντίστασης αλλά και ενσωματωμένα ηχεία. Χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σύγκριση με τα PlayStation Move χειριστήρια τα οποία χρησιμοποιούν τα VR παιχνίδια για την παρακολούθηση των χεριών. Ένα χειριστήριο σχεδιασμένο ειδικά για VR, θα μπορούσε να βελτιώσει την εμπειρία των παιχνιδιών αλλά και να εξαλείψει την ανάγκη για μία εξωτερική κάμερα για την παρακολούθηση του παίχτη.

Αν και το PSVR 1 είναι συμβατό με το PS5, ο χρήστης χρειάζεται έναν ειδικό αντάπτορα για τη σύνδεση της κάμερας, καθώς η νέα PlayStation HD κάμερα δεν είναι συμβατή με το VR headset. Δοκιμές έχουν δείξει μάλιστα πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα των παιχνιδιών, κάτι που σημαίνει πως η επιπλέον δύναμη του PS5 δεν αξιοποιείται.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο CEO Jim Ryan, είχε αναφέρει στην Washington Post:

Το PlayStation πιστεύει στο VR. Η Sony πιστεύει στο VR και σίγουρα πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, το VR θα αντιπροσωπεύει ένα ουσιαστικό στοιχείο της διαδραστικής μας ψυχαγωγίας. Θα είναι φέτος; Όχι. Θα είναι το επόμενο έτος; (εννοούσε το 2021). Όχι. Αλλά κάποια στιγμή θα έρθει; Το πιστεύουμε αυτό.

Η Sony έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια PlayStation VR από το 2016, ξεπερνώντας τα 4,2 εκατομμύρια στις αρχές του 2019. Αυτό καθιστά το PSVR ένα από τα VR headset με τις καλύτερες πωλήσεις συνολικά μέχρι στιγμής, αν και τους τελευταίους μήνες, ανάλυση της εταιρίας Superdata δείχνει πως το νεότερο Oculus Quest το ξεπερνάει.

  • Like 3