Τα custom faceplates που θα άλλαζαν χρώμα στο PlayStation 5 δεν θα κυκλοφορήσουν τελικά, τουλάχιστον από την ανεπίσημη εταιρία.

Πριν λίγες ημέρες μια εταιρία με το ευφάνταστο όνομα PlateStation 5, υποσχέθηκε στους gamers να δώσει λύση στο «πρόβλημα» του άσπρου χρώματος της κονσόλας επόμενης γενιάς της Sony. Η εταιρία από το Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησε κάποια σετ καλυμμάτων σε κόκκινο, μπλε, μαύρο, ασημί και στρατιωτικό καμουφλάζ χρώμα, ώστε ο χρήστης να είναι σε θέση να ντύσει την κονσόλα όπως επιθυμεί. Όπως είχαμε δει και στο επίσημο βίντεο της αποσυναρμολόγησης, τα καλύμματα αφαιρούνται εύκολα, κάτι που αναπτέρωσε τις ελπίδες των χρηστών για να έχουν μια κονσόλα στα αγαπημένα τους χρώματα. Η Sony όμως, δεν είδε αυτή την ιδέα με καλό μάτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Sony απείλησε την πρώην εταιρία PlateStation ότι θα λάβει νομικά μέτρα εναντίον της για παραβίαση εμπορικών σημάτων και παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας. Μία μέρα αφότου η ιστοσελίδα της εταιρίας προσπάθησε να πουλήσει αυτά τα καλύμματα, δικηγόροι της Sony επικοινώνησαν μαζί τους ώστε όχι μόνο να σταματήσουν να εμπορεύονται τα faceplates αλλά θα έπρεπε να αλλάξουν και όνομα στην ίδια την εταιρία. Μάλιστα, οι δικηγόροι είπαν στη νυν CustomizeMyPlates (το όνομα της νέας εταιρίας), ότι αν συνεχίσουν να εμπορεύονται αυτού του είδους τα προϊόντα σε οποιαδήποτε χώρα, θα τους πάνε στα δικαστήρια.

Μετά τη νομική απειλή, η CustomizeMyPlates λέει ότι ακύρωσε όλες τις παραγγελίες και θα επιστρέψει όλα τα χρήματα στους πελάτες. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία δεν τα έβαλε κάτω. Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα της, αντί να προσφέρει πλαστικά ανταλλακτικά καλύμματα, έχει διαθέσιμα κάποια καλύμματα τύπου μεμβράνης, τα οποία ουσιαστικά θα καλύπτουν τις εξωτερικές πλευρές της κονσόλας, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να επεμβαίνει στην κατασκευή των μερών του PS5. Η εταιρία υπόσχεται παράδοση όλων των νέων καλυμμάτων έως το τέλος του μήνα.