Η Sony σκοπεύει να παράγει λιγότερες μονάδες της επερχόμενης παιχνιδοκονσόλας της PlayStation 5 τον πρώτο χρόνο από το λανσάρισμα του.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η αρχική παραγωγή του PlayStation 5 θα περιοριστεί στις πέντε με έξι εκατομμύρια μονάδες από το λανσάρισμα του έως στον Μάρτιο του 2021, όταν τα πρώτα δύο τρίμηνα από την έναρξη της διάθεσης του PS4, είχαν πουληθεί επτάμισι εκατομμύρια μονάδες.

600x-1.jpg.97f117d0175185df1f9f0996d6127bb6.jpg

Εκτιμάται ότι ο βασικός λόγος για την περιορισμένη παραγωγή τον πρώτο χρόνο της εμπορικής σταδιοδρομίας της κονσόλας οφείλεται στο ιδιαίτερα ακριβό στην κατασκευή υψηλών προδιαγραφών hardware του, που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και επομένως στη μείωση της ζήτησης.

Αν και πολλοί υπέθεσαν, ότι αυτό εν μέρει οφείλεται και στην πανδημία του κορωνοϊού SARS-2, οι πηγές του Bloomberg λένε ότι η πανδημία επηρέασε τα διαφημιστικά σχέδια και το πρόγραμμα προώθησης της κονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας, όχι όμως και την παραγωγή της. Η αποκάλυψη για παράδειγμα του χειριστηρίου DualSense έγινε μάλλον… βιαστικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις των φίλων του PlayStation ήταν εξαιρετικά θετικές.

800x-1.jpg.b07cebb61ea84ee928f8af0ca1c7ebce.jpg

Όπως είναι γνωστό, στο εσωτερικό της παιχνιδοκονσόλας της Sony θα βρίσκεται ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής της AMD που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Zen 2 καθώς και ένας επεξεργαστής γραφικών αρχιτεκτονικής RDNA 2 επίσης της AMD στα 10,3 TFLOPs ενώ το custom-designed solid state drive (SSD) θα προσφέρει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες.

Η Ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή του PlayStation 5, ωστόσο πολλοί εκτιμούν –μεταξύ των οποίων και ορισμένοι developers παιχνιδιών- ότι θα κυμανθεί μεταξύ $499 και $549, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες αναλυτές, όπως ο Damian Thong της εταιρείας Macquarie Capital που λέει ότι το κόστος τόσο του PlayStation 5 όσο και του Xbox One X θα είναι $449, ακόμα και αν οι δύο εταιρείες χάνουν χρήματα σε αυτή την τιμή (το κόστος παραγωγής λοιπόν βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο).

Bloomberg