Αν και για αρκετό καιρό η Sony δίσταζε να επιτρέψει στους χρήστες του PS4 να παίζουν παιχνίδια με φίλους τους σε άλλες πλατφόρμας, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, «άνοιξε» έστω και δοκιμαστικά το cross-play πρώτα με το Fortnite.

Τον τελευταίο χρόνο, παιχνίδια όπως τα Rocket League, PlayerUnknown's Battlegrounds, Dauntless, Paladins, Smite και Realm Royale ενεργοποίησαν το cross-play του PS4 με άλλες πλατφόρμες. Προς το τέλος του μήνα, οι gamers στο Xbox One και στο PC θα μπορούν να παίξουν το Call of Duty: Modern Warfare με φίλους τους που χρησιμοποιούν το PlayStation 4 (το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Ορισμένα ακόμα παιχνίδια που υποστηρίζουν την δυνατότητα cross-play και επιτρέπουν σε gamers που έχουν το PS4 να παίξουν μαζί με gamers που χρησιμοποιούν PC είναι τα Disc Jam, EVE: Valkyrie, Final Fantasy XIV και Street Fighter V.

Η Ιαπωνική εταιρεία πάντως δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις για την συγκεκριμένη δυνατότητα, αλλά απλώς έκανε γνωστό ότι «ανοίγει» την δυνατότητα cross-platform multiplayer του PS4 σε όλους τους developers –ουσιαστικά βγήκε από το δοκιμαστικό στάδιο- μέσω μίας συνέντευξης που παραχώρησε στο Wired, o Jim Ryan, CEO της Sony Interactive Entertainment, που αναφέρθηκε στο PlayStation Now και στο cloud gaming. Κάποια ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια, όπως τα Minecraft και Roblox προσφέρουν cross-play αλλά για πλατφόρμες εκτός του PS4, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα αν θα υποστηρίξουν και την κονσόλα της Sony.

Engadget