Από την κυκλοφορία του πριν πέντε χρόνια έως σήμερα, το PlayStation 4 έχει αποφύγει να πέσει θύμα πειρατείας όπως συνέβαινε με τις προηγούμενες παιχνιδοκονσόλες της Sony. 

Το τελευταίο διάστημα όμως η κατάσταση αυτή δείχνει να αλλάζει αφού χρήστες έχουν ανακαλύψει αρκετές τρύπες ασφαλείας που επιτρέπουν την εκτέλεση μη εξουσιοδοτημένου λογισμικού, με την Ιαπωνική εταιρεία να θέλει φυσικά να απαγορεύσει την πρακτική αυτή. Στα πλαίσια αυτή, η Sony προχώρησε στη μήνυση ιδιώτη από την Καλιφόρνια ο οποίος πουλούσε μέσω eBay κονσόλες PlayStation 4 οι οποίες είχαν γίνει jailbreak προκειμένου να παρακάμπτεται ο έλεγχος ασφαλείας της κονσόλας και να είναι είναι εφικτή η εκτέλεση πειρατικού λογισμικού. Σε αυτό περιλαμβάνονται αρκετά παιχνίδια όπως το Call of Duty: WWII καθώς και το God of War.

Ο πωλητής πάντως με το ονοματεπώνυμο Eric Scales, σίγουρα δεν κρατούσε όλο το διάστημα των ενεργειών του χαμηλό προφίλ, αφού στην ιστοσελίδα του είχε δημοσιεύσει μηνύματα όπως «σταματήστε να αγοράζετε παιχνίδια» τα οποία συνοδευόντουσαν από εικόνα με την κλασσική σημαία του πειρατή. Ακόμα η Sony στα πλαίσια της έρευνάς της, αγόρασε δύο κονσόλες από τον Scales, για να διαπιστώσει ότι αυτές ερχόντουσαν με οδηγίες για το πως να εγκαταστήσει ο αγοραστής πειρατικά παιχνίδια αλλά και να προτρέπει τον χρήστη να «απολαμβάνει όλα τα παιχνίδια δωρεάν».

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που ζητάει η Sony ως αποζημίωση με την αγωγή της στον Scales αλλά πιθανόν αυτό θα είναι αρκετά μεγάλο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TorrentFreak, η υπόθεση αυτή αποτελεί την πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια αγωγή σχετικά με jailbroken PS4. Πιθανόν η Sony με την κίνηση αυτή θέλει να αποτρέψει όσους μελλοντικά PS4 modders σκέφτονται να πράξουν το ίδιο.

Engadget

  • Like 2
  • Confused 2
  • Sad 1