Ο Jim Ryan της Sony υπαινίσσεται ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα αναφορικά με μια νέα συνδρομητική υπηρεσία της Sony.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Xbox Series X & Series S έναντι του PlayStation 5 και ένα από τα πλεονεκτήματα που χρησιμοποίει η Microsoft για να ενισχύσει την εικόνα των νέας γενιάς Xbox, είναι η συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate. Η Sony αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποια αντίστοιχη υπηρεσία, αλλά όπως δείχνουν τα τελευταία νέα εκ στόματος Jim Ryan, αυτό το πλεονέκτημα θα σταματήσει να υφίσταται.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, έδωσε μια συνέντευξη στο ρωσικό ειδησεογραφικό Tass όπου ρωτήθηκε πώς η Sony θα απαντήσει στο Game Pass της Microsoft. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε η Sony να αντιδράσει, ή τουλάχιστον στην περίπτωση που σχεδίαζε να αντιδράσει, κανείς δεν σκέφτονταν ότι τα νέα θα μαθαίνονταν τόσο νωρίς.  Η απάντηση του Jim Ryan στην παραπάνω ερώτηση, ήταν πραγματικά μία έκπληξη για όλους.

Πράγματι, υπάρχουν νέα τα οποία θα έρθουν, αλλά ακόμη δεν είναι η ώρα τους. Διαθέτουμε αυτή τη στιγμή το PlayStation Now που είναι η βασική μας συνδρομητική υπηρεσία και η οποία είναι διαθέσιμη σε πολλές αγορές.

Το Xbox Game Pass είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που κοστίζει €12,99 και ως αντάλλαγμα ο χρήστης έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια για κονσόλα, PC και Android μέσω cloud gaming καθώς και πρόσβαση στα παιχνίδια του EA Play. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα πλεονεκτήματα του Xbox Live Gold, με τον χρήστη να λαμβάνει επιπλέον παιχνίδια μηνιαίως, τα οποία παραμένουν για πάντα στον λογαριασμό του και μπορεί να τα παίζει για όσο είναι ενεργή η συνδρομή.

Το PlayStation Now είναι παρόμοιο, προσφέροντας πρόσβαση σε περισσότερα από 800 παιχνίδια PS4, PS3 και PS2 για υπολογιστές Windows και PS4. Μία βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο, είναι ότι η συνδρομή της Microsoft επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει τα παιχνίδια και να τα παίξει στον υπολογιστή ή την κονσόλα του ενώ το PlayStation Now επιτρέπει το κατέβασμα ορισμένων PS4 τίτλων με τα υπόλοιπα να είναι διαθέσιμα μόνο μέσω streaming. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση του Ryan δείχνει ότι η Sony σχεδιάζει κάτι καινούριο.

Η Sony προσφέρει επίσης και το PlayStation Plus, το οποίο δίνει πρόσβαση στους gamers σε επιπλέον δωρεάν παιχνίδια, το online gaming αλλά και σε αποκλειστικές εκπτώσεις. Επίσης, οι κάτοχοι του PS5 θα λάβουν τη συνδρομή PlayStation Plus Collection, η οποία περιλαμβάνει 20 γνωστά παιχνίδια PS4. Η Sony για να ανταγωνιστεί το Xbox Game Pass Ultimate θα χρειαστεί να συνδυάσει στοιχεία του PS Now με το PS Plus σε μία συνδρομή. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζει η ιαπωνική εταιρία, με το πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή η Microsoft ίσως να μην υφίσταται στο κοντινό μέλλον.

  • Like 1
  • Confused 1