Η εταιρεία αναμένεται να προσλάβει κάποιον για να ηγηθεί αυτής της gaming μετάβασης στις φορητές συσκευές.

Η Sony γενικά δεν έχει επιχειρήσει πολλά πράγματα με τα μεγάλα franchise παιχνίδια του PlayStation, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σύντομα. Η ιστοσελίδα Eurogamer παρατήρησε πως η Sony θέλει να προσλάβει ένα νέο στέλεχος στα PlayStation Studios που θα επικεντρωθεί στο να φέρει τα «πιο δημοφιλή franchise παιχνίδια» του PlayStation στα smartphones. Αν και η περιγραφή της αγγελίας δεν αναφέρει συγκεκριμένους τίτλους ή χρονοδιαγράμματα, ο νέος επικεφαλής του Mobile τμήματος θα αναπτύξει μια στρατηγική διάρκειας 3-5 ετών.

Η Sony έχει μακρά ιστορία προσπαθώντας να συνδυάσει το brand του PlayStation με τα τηλέφωνα, αν και χωρίς μεγάλη επιτυχία. Εκτός από έναν μικρό αριθμό παιχνιδιών, η πιο γνωστή προσπάθεια της Sony ήταν το Xperia Play, ένα «τηλέφωνο PlayStation» το οποίο αν και για κάποιους ήταν μπροστά από την εποχή του, τελικά δεν απέδωσε καρπούς. Για την ώρα το PlayStation Mobile είναι περισσότερο γνωστό για PC ports όπως το Horizon Zero Dawn.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Sony θέλει να μπει στον κόσμο των φορητών συσκευών. Θα μπορούσε να συνδέσει το brand του PlayStation σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό και φυσικά να αποκομίσει πολλά κέρδη από αγορές εντός των εφαρμογών. Τίτλοι όπως το Fortnite, το PUBG και το Roblox οφείλουν ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στους mobile gamers. Η πρόκληση φυσικά είναι να εκτελεστεί επιτυχημένα η συγκεκριμένη στρατηγική. Τα ίδια τα παιχνίδια πρέπει να προσαρμοστούν για smartphones χωρίς όμως να χάνουν αυτό που τα κάνει ξεχωριστά στις κονσόλες PlayStation. Με άλλα λόγια, ίσως να μην πετύχουν τον σκοπό τους, αν τα παιχνίδια δείχνουν σαν μία «απλή μεταφορά» με μοναδικό σκοπό τις αγορές εντός των εφαρμογών.

  • Thanks 2