Η αγορά ενός PlayStation 5 αποτελεί στις μέρες μας μία δύσκολη, αν όχι ακατόρθωτη, υπόθεση λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα διαθεσιμότητας chips που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.
 

Τα νέα επίσης για όσους θα ήθελαν κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν τη νέα γενιά της κονσόλας της Sony είναι δυσάρεστα. Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας σε ιδιωτική συνάντηση που είχαν με αναλυτές μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρόσφατα δεν έκρυψαν ότι τα προβλήματα διαθεσιμότητας της κονσόλας θα συνεχιστούν και του χρόνου.

Η ιστοσελίδα Bloomberg επικαλείται δηλώσεις του Chief Financial Officer της Sony, Hiroki Totoki, ο οποίος φαίνεται να δήλωσε τα εξής: «Δεν πιστεύω ότι η ζήτηση θα παρουσιάσει σημάδια κάμψης φέτος και ακόμη και αν εξασφαλίσουμε πολλές περισσότερες συσκευές και παράγουμε πολλές περισσότερες μονάδες του PlayStation 5 του χρόνου δεν θα είχαμε την ικανότητα να καλύψουμε τη ζήτηση».

Αυτό σημαίνει ότι όσοι θα ήθελαν να αποκτήσουν μία κονσόλα λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα για παράδειγμα θα πρέπει να αγοράσουν την κονσόλα αρκετό καιρό πριν, και πάλι, εφόσον την βρουν! Επιπλέον, δεν είναι εγγυημένο ότι όσοι έλαβαν την απόφαση να περιμένουν για να αγοράσουν την κονσόλα από του χρόνου (π.χ. για να έχουν βγει περισσότερα παιχνίδια) ότι θα μπορέσουν και να την αποκτήσουν εύκολα.

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 3