Σε περίπτωση που σχεδιάζετε να περάσετε στη νέα γενιά συστημάτων με το PS5 (είτε νωρίς-νωρίς, είτε εν καιρώ) δείτε τι ξέρουμε ως τώρα για τα παιχνίδια του.

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο Insomnia, το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο με έξι πέντε (η Sony επιμένει να μετρά την απλή και την Ultimate Edition του Spider-Man: Miles Morales ως ξεχωριστά παιχνίδια) διαθέσιμους first-party τίτλους:

  • Astro’s Playroom (θα έρχεται προεγκατεστημένο στην κονσόλα)
  • Demon’s Souls Remake
  • Destruction All Stars
  • Spider-Man: Miles Morales
  • Sackboy: A Big Adventure

Σε αυτούς βέβαια, δε συμπεριλαμβάνονται οι λεγόμενες multi-platform κυκλοφορίες, τα παιχνίδια τρίτων εταιρειών δηλαδή που δεν αποτελούν αποκλειστικότητες κάποιας κονσόλας. Έτσι, οι κάτοχοι PS5 θα είναι σε θέση να απολαύσουν μεταξύ άλλων τα Call of Duty: Black Ops – Cold War, Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla, NBA 2K21 (όλα κυκλοφορούν τον Νοέμβριο στις next-gen εκδόσεις τους) και Fortnite.

Τι γίνεται όμως με όσους παραμένουν για την ώρα πιστοί στο PS4; Η Sony αποκάλυψε πως εν αντιθέσει με ό,τι είχε υποστηρίξει προ καιρού, ορισμένα first-party παιχνίδια της θα κυκλοφορήσουν τόσο στο PS5, όσο και στο PS4. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West και Sackboy: A Big Adventure με τη λίστα να είναι αρκετά πιθανό να μεγαλώσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. H εταιρεία μάλιστα με δημοσίευσή της στο PlayStation Blog, εξήγησε ότι οι εκδόσεις των προαναφερθέντων τίτλων για PS4 θα προσφέρουν στους παίκτες τη δυνατότητα να τους παίξουν δωρεάν και στο PS5 (με αστερίσκο εδώ πως η φυσική έκδοση στο PS4, θα απαιτεί PS5 με οπτικό δίσκο).