Ο δημιουργός του Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, δεν αποκλείει μια μεταφορά στα PC, της γνωστής και μακροχρόνιας σειράς προσομοίωσης αγώνων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο GTPlanet κατά τη διάρκεια του Gran Turismo World Finals την Κυριακή, ο Yamauchi δήλωσε στο πρακτορείο ότι η ομάδα ανάπτυξης της Polyphony Digital "εξετάζει το ενδεχόμενο" να μεταφέρει το παιχνίδι από το PlayStation στο PC.

«Το Gran Turismo είναι ένα άρτια ανεπτυγμένο παιχνίδι» δήλωσε ο Yamauchi στο GTPlanet, ενώ εξέφρασε επίσης κάποια ανησυχία σχετικά με το πώς θα καταφέρει το παιχνίδι να τρέχει σταθερά σε 4K ανάλυση και στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε όλες τις πλατφόρμες. «Δεν είναι ένα εύκολο θέμα, αλλά φυσικά το εξετάζουμε και το σκεφτόμαστε».

Το Gran Turismo 7 κυκλοφόρησε αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το PlayStation 5 τον Μάρτιο και το πιθανό άλμα του στο PC θα σηματοδοτούσε ένα σημαντικό ορόσημο για τη σειρά. Οι προηγούμενες εκδόσεις του παιχνιδιού, οι οποίες καλύπτουν τα τελευταία 25 χρόνια, δεν είχαν κυκλοφορήσει ποτέ σε άλλη πλατφόρμα εκτός από το PlayStation.

Αν το Gran Turismo 7 (ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς) έρθει στο PC, δεν θα είναι ο μόνος αποκλειστικός τίτλος του PlayStation που θα κάνει τη μετάβαση αυτή. Η Sony έχει ήδη φέρει μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της, όπως τα Horizon Zero Dawn, Days Gone, God of War, Spider-Man: Miles Morales και Uncharted: Legacy of Thieves, στο PC, και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλα. Ο πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης σε επενδυτές τον περασμένο Μάιο ότι η εταιρεία αναμένει ότι περίπου οι μισές κυκλοφορίες παιχνιδιών της θα κυκλοφορήσουν σε PC ή smartphones μέχρι το 2025.

Πέρυσι, η PlayStation Studios εξαγόρασε επίσης τη Nixxes Software, μια ομάδα προγραμματιστών που έχει εργαστεί σε μεταφορές PC και βελτιστοποιήσεις παιχνιδιών για τίτλους όπως το Marvel's Avengers και το Deus Ex: Mankind Divided. Η εταιρεία εντοπίστηκε επίσης να προσλαμβάνει έναν ανώτερο διευθυντή σχεδιασμού και ανάπτυξης για PC τον Απρίλιο.

  • Like 15