Το επόμενης γενιάς σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony αναμένεται να εξοπλίζεται με OLED πάνελ από τη Samsung.

Το επόμενο σύστημα εικονικής πραγματικότητας PlayStation VR της Sony είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022. Πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg αναφέρουν ότι η Sony σκοπεύει να κάνει διαθέσιμο τον διάδοχο του PSVR κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών του επόμενου έτους. Μάλιστα, λέγεται πως το νέο PSVR θα εξοπλίζεται με OLED πάνελ από τη Samsung Display.

Μία τέτοια κυκλοφορία δεν θα προκαλούσε έκπληξη, καθώς η Sony έχει ήδη ξεκινήσει να μιλάει για τις δυνατότητες του επόμενης γενιάς PSVR στο PS5. Η ύπαρξη του νέου PSVR επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο μαζί με κάποιες αρχικές λεπτομέρειες με τη Sony τελικά να αποκαλύπτει τα νέα χειριστήρια τον περασμένο Μάρτιο.

Το ίδιο το headset δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευση του προηγούμενου μήνα της ιστοσελίδας UploadVR, το νέο PSVR θα έχει ανάλυση 4000 x 2040 pixels και θα παρακολουθεί την κίνηση των ματιών ούτως ώστε να χρησιμοποιεί εικόνες χαμηλότερης ανάλυσης στην περιφερειακή όραση για να αυξήσει την απόδοση. Το PSVR επόμενης γενιάς λέγεται επίσης ότι χρησιμοποιεί αισθητήρες παρακολούθησης εντός και εκτός headset ενώ θα διαθέτει απτική ανάδραση (haptic feedback) τόσο στο headset όσο και στα χειριστήρια.

Το άρθρο του Bloomberg εστιάζει επίσης και στο γεγονός ότι ενώ Facebook και HTC έχουν επιλέξει οθόνες LCD για τα δικά τους VR headsets, καθώς αυτές είναι πιο πρακτικές σε υψηλότερες αναλύσεις ανεξάρτητα αν παράγουν χαμηλότερη αντίθεση, η Sony φαίνεται να βασίζει τα σχέδιά της στα OLED πάνελ για το επόμενο PSVR.