Η κονσόλα των €499 της Sony, PlayStation 5 δεν πωλείται πλέον με «χασούρα» για τη Sony. Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, τα νέα έρχονται από τον Hiroki Totoki, Chief Financial Officer της Sony, μία εβδομάδα αφότου η Ιαπωνική εταιρεία έκανε γνωστό ότι οι πωλήσεις της νέας κονσόλας της έχουν ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια.

Αν και το PlayStation 4 με το ενσωματωμένο Blu-Ray δεν πωλείται πια σε χαμηλότερη τιμή από το κόστος παραγωγής, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την «disc-less» έκδοση της κονσόλας PlayStation 5 Digital Edition που στοιχίζει €399, με την Sony να εκτιμά ότι σύντομα οι όποιες απώλειες θα αντισταθμιστούν από τις πωλήσεις άλλου τύπου hardware, όπως είναι αξεσουάρ για το PS4. Το τελευταίο τρίμηνο, η Sony κατάφερε να πουλήσει περίπου 500 χιλιάδες κονσόλες PlayStation 4, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις της κονσόλας να φτάσουν το εντυπωσιακό νούμερο των 116,4 εκατομμυρίων.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για τη Sony για να σταματήσει να έχει απώλειες με κάθε πώληση PS3 ωστόσο στην περίπτωση του PS4, δεν χρειάστηκαν παρά περίπου έξι μήνες από το ντεμπούτο του στην αγορά για να ξεκινήσει να σημειώνει κέρδη η Ιαπωνική εταιρεία. Χρειάστηκαν μερικοί μήνες παραπάνω για να συμβεί το ίδιο με το PS5 ωστόσο η εποχή του… PS3 έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τη Sony. Να θυμίσουμε ότι το πρώτο διάστημα της εμπορικής πορείας του PS5, η Sony αντιμετώπιζε προβλήματα με την τιμολόγηση του λόγω των ιδιαίτερα ακριβών υποσυστημάτων του.

Η Microsoft είχε επίσης στις αρχές της χρονιάς αναφέρει ότι πουλάει τις κονσόλες Xbox Series X|S με απώλειες. Αν και η Αμερικάνικη εταιρεία έχει πολύ καιρό να αναφερθεί σε αριθμούς πωλήσεων, ένα στέλεχος της εταιρείας είχα δηλώσει -στην δίκη της Epic εναντίον της Apple όπου είχε κληθεί να καταθέσει- ότι τα κέρδη της Microsoft προέρχονται αποκλειστικά από τις πωλήσεις παιχνιδιών και τις συνδρομές online υπηρεσιών.

Στην τελευταία της έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου η Sony έκανε γνωστό ότι υπάρχουν 104 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες στο PlayStation Network σε μηνιαία βάση, οι οποίοι ξόδεψαν κατά μέσο όρο $37,09 ο καθένας κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρονιάς σε λογισμικό, add-ons και υπηρεσίες.

  • Like 1
  • Thanks 2