Το ότι η ανάπτυξη του επόμενου παιχνιδιού στη σειρά Grand Theft Auto έχει ξεκινήσει, επιβεβαίωσε σήμερα η Rockstar Games.

Το σχετικό μήνυμα δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας αλλά και στο Twitter, με την εταιρεία να απαντά έτσι στο δημοφιλέστερο ερώτημα που δέχεται εδώ και χρόνια. Η τεράστια επιτυχία του GTA V,  συνεχίζει να φέρνει απίστευτα κέρδη στη Rockstar Games, από το 2013 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε για το PlayStation 3 καθώς και το Xbox 360. Χάνοντας μια γενιά κονσολών, η Rockstar στηρίζεται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες μικρότερες προσθήκες του παιχνιδιού αλλά κυρίως στην online έκδοση του παιχνιδιού με την ονομασία Grand Theft Auto Online. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία του GTA V πραγματοποιήθηκε 5 χρόνια μετά το GTA IV.

Τα στατιστικά πωλήσεων που συνοδεύουν τον τελευταίο τίτλο είναι σίγουρα εντυπωσιακό αφού αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια όλων των εποχών, γεμίζοντας τα ταμεία της Rockstar με αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Μόνο τις 3 πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, οι εισπράξεις ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια ενώ στα τέλη της περασμένης χρονιάς, το GTA V συμπλήρωσε 155 εκατομμύρια πωλήσεις! Συνολικά ολόκληρη η σειρά έχει σημειώσει πωλήσεις 355 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Για το επόμενο επεισόδιο που πιθανόν να ονομαστεί Grand Theft Auto 6, η Rockstar αναφέρει ότι με κάθε νέο της παιχνίδι, στόχος της είναι να προσφέρει πολλά περισσότερα από το παρελθόν, ενώ ανυπομονεί να μοιραστεί περισσότερα για το παιχνίδι μόλις οι συνθήκες είναι έτοιμες. Προτεραιότητα έχει η κυκλοφορία της ανανεωμένης έκδοσης του GTA V για τις κονσόλες τελευταίας γενιάς, μια κυκλοφορία που μεταφέρθηκε από το Νοέμβριο του 2021 στο Μάρτιο του 2022. Η νέα έκδοση του παιχνιδιού θα προσφέρει ανανεωμενα γραφικά με ανάλυση έως 4K και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, υποστήριξη HDR και ray-tracing, πιο γρήγορους χρόνους φόρτωσης, haptic feedback, τρισδιάστατο ήχο και πολλά άλλα. Ακόμα το Grand Theft Auto Online θα κυκλοφορήσει σε ανεξάρτητη έκδοση για Xbox Series X|S και PlayStation 5, με τους κατόχους του δεύτερου να έχουν δωρεάν πρόσβαση για 3 μήνες. 

 

  • Like 11