Η πρώτη φορά που η Ubisoft αποκάλυψε επίσημα τα σχέδια της για το Watch Dogs, ήταν το 2012, κατά την διάρκεια της έκθεσης E3, και τότε δεν υπήρχαν οι κονσόλες PlayStation 4 και Xbox One. Η Ubisoft Montreal ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του τίτλου το 2009.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ubisoft Montreal, είχε δηλώσει ότι το Watch Dogs σχεδιάστηκε για να “ξεπεράσει τα όρια των σημερινών παιχνιδιών ανοικτού κόσμου”, αναφερόμενος στη χρήση των πληροφοριών στην πλοκή του παιχνιδιού καθώς και στην δυνατότητα των παικτών να ελέγχουν μία ολόκληρη πόλη χρησιμοποιώντας τεχνικές hacking.

Το παιχνίδι Watch Dogs βασίζεται σε μία νέα μηχανή γραφικών της Ubisoft Montreal με την ονομασία Disrupt που αναπτύχθηκε ειδικά για τον τίτλο. Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, η εταιρεία ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία διάθεσης του τίτλου, που θα είναι η 27η Μαΐου.

 

Το Watch Dogs θα κυκλοφορήσει για PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 και Xbox One. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και για το Wii U αλλά με καθυστέρηση.