Τα παιχνίδια της Ubisoft επανέρχονται στο Steam, τέσσερα χρόνια αφότου η εταιρεία έλαβε την απόφαση να επικεντρωθεί στο Epic Games Store και στον δικό της launcher Ubisoft Connect.

 Το παιχνίδι που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της Ubisoft στο Stream δεν είναι άλλο από το Assassin’s Creed Valhalla, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια. Το Assassin’s Creed Valhalla θα είναι διαθέσιμο στο Steam στις 6 Δεκεμβρίου. Σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα αναρτηθούν στις λίστες του Steam και τα Anno 1800 και Roller Champions με το τελευταίο να είναι, όπως είναι γνωστό, free-to-play.

«Αξιολογούμε συνεχώς το πως να φέρουμε τα παιχνίδια μας σε διαφορετικό κοινό όπου κι αν βρίσκονται, παρέχοντας παράλληλα ένα σταθερό οικοσύστημα για τους παίκτες μέσω του Ubisoft Connect» δήλωσε εκπρόσωπος της Ubisoft στην ιστοσελίδα Eurogamer. «Το Assassin's Creed Valhalla, το Anno 1800 και το Roller Champions είναι μεταξύ των τίτλων της Ubisoft που θα διατεθούν μέσω του Steam».

Το Assassin's Creed Valhalla θα εισέλθει στις λίστες του Steam ακριβώς τη στιγμή που η Ubisoft θα διαθέσει και τη τελευταία ενημέρωση περιεχομένου (DLC) του παιχνιδιού. Με τη διάθεση του «The Last Chapter» επίσης στις 6 Δεκεμβρίου, η εταιρεία σκοπεύει να συνδέσει κάποια στοιχεία από το σενάριο αλλά και να ολοκληρώσει την ιστορία του Eivor. Η Ubisoft επιβεβαίωσε πάντως ότι δεν πρόκειται να προσθέσει λειτουργία New Game+ καθώς «συνειδητοποίησε ότι το βάθος του παιχνιδιού παρείχε περιορισμένες επιλογές για να καταστήσει το “replayability” μοναδικό και ανταποδοτικό».

Παλαιότερα, η Ubisoft είχε δηλώσει ότι το να εγκαταλείψει το Steam ήταν μια επιχειρηματική απόφαση. Ήταν κάτι που οδήγησε τις προ-παραγγελίες για το The Division 2 να εξαπλασιαστούν στο δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα, χώρια ότι δεν χρειαζόταν να πληρώνει στην Valve μερίδιο ίσο με 30% από τις πωλήσεις. Από ότι φαίνεται ωστόσο, η μεγάλη εμβέλεια και απήχηση του Steam δεν κατέστη δυνατό να αγνοηθεί. Ενδεχομένως, η εταιρεία να ήθελε να είναι διαθέσιμα τα παιχνίδια της και στο Steam Deck.

Εν τω μεταξύ, η Valve ετοιμάζεται για τις Φθινοπωρινές εκπτώσεις του Steam, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 29 Νοεμβρίου. Αναμένουμε εκπτώσεις σε δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα Hitman 3, Stray, Hades, Deathloop, Cyberpunk 2077, God of War, Disco Elysium, Yakuza: Like a Dragon και πολλά άλλα.