Κάθε μεγάλος publisher στο χώρο του gaming φαίνεται ότι θέλει να δημιουργήσει τη δική του υπηρεσία, με την Ubisoft να ανακοινώνει στην Ε3 2019 τη δική της πρόταση, το UPlay Plus.

Το UPlay Plus αφορά συνδρομητική υπηρεσία για κατόχους PC και το λανσάρισμά της θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου με μηνιαίο κόστος $14.99. Όπως και με το Game Pass της Microsoft και το Origin Access, οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 100 παιχνίδια της Ubisoft τα οποία θα μπορούν να κατεβάσουν και να παίξουν στον υπολογιστή τους όσο έχουν ενεργή συνδρομή.

Συγκριτικά πάντως, η πρόταση της Ubisoft έχει το ίδιο κόστος με το Origin Access της EA ενώ είναι πιο ακριβή από τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τις κονσόλες. Η πρόσβαση πάντως στο UPlay Plus δίνει στον χρήστη απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το υλικό και τα expansions που έχουν κυκλοφορήσει για τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία, κάτι σίγουρα θετικό για παιχνίδια όπως το The Division 2. 

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας της Ubisoft, είναι ότι αυτή θα είναι διαθέσιμη και μέσω του Google Stadia, της πρότασης της Google για gaming μέσω cloud χωρίς την ανάγκη παρουσίας κονσόλας αφού οι gamers θα μπορούν να παίξουν όλα τα παιχνίδια όχι μόνο σε επιτραπέζια PC αλλά σε όλων των ειδών των οθονών όπως laptops, τηλεοράσεις, tablets και smartphones. Αυτό θα γίνεται μέσω της streaming τεχνολογίας και με κορυφαία γραφικά χωρίς να επηρεάζονται από τις τεχνικές δυνατότητες της εκάστοτε συσκευής. Το Stadia θα λανσαριστεί μέσα στο Νοέμβριο, με τον επικεφαλής Phil να δηλώνει ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσει υπηρεσίες άλλων εταιρειών οι οποίες μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες τις δυνατότητες που παρέχει.

TheVerge

  • Confused 2