Το HestiaNet, το οποίο πήρε το όνομά του από τη Θεά Εστία, πρόκειται για ένα AI εργαλείο το οποίο κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να πιάσει περισσότερους από 14.000 cheaters (παίχτες που χρησιμοποιούσαν παράνομα βοηθήματα) στο Counterstrike Global Offensive.

Για έναν απλό χρήστη, η διαδικασία να «τσακώσει στα πράσα» παίχτη που χρησιμοποιεί παράνομα βοηθήματα, απαιτεί αρκετά λεπτά και προσοχή στις κινήσεις του μέσα στον χάρτη του παιχνιδιού. Το HestiaNet αντιθέτως χρειάζεται μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Ο δημιουργός του HestiaNet με το όνομα χρήστη 2Eggs, εκπαίδευσε το AI με παλαιότερα demos του παιχνιδιού από το 2015 έως και σήμερα, ώστε να το βοηθήσει να αναγνωρίζει σχεδόν άμεσα τις παράξενες κινήσεις και συμπεριφορές.

Όπως όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες Τεχνητής Νοημοσύνης, έτσι και το HestiaNet γίνεται συνεχώς εξυπνότερο, καθώς παρακολουθεί νέους παίχτες. Και σε αντίθεση με τα VACNet και Minerva τα οποία σχεδιάστηκαν από επαγγελματίες του είδους, το HestiaNet σχεδιάστηκε από ένα άτομο και μάλιστα έφηβο, από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως είπε ο νεαρός, το AI που σχεδίασε ελπίζει να «θεραπεύσει» το online gaming το οποίο μαστίζει από χρήστες που χρησιμοποιούν παράνομα βοηθήματα, καταστρέφοντας την εμπειρία του παιχνιδιού. Το AI χρησιμοποιεί για την ώρα το Steam λογαριασμό του δημιουργού του για να παρακολουθεί demos και παίχτες μέσω της λειτουργίας Overwatch. Το σύστημα αναλύει τα δεδομένα του παίχτη και έπειτα καταλήγει στο αν αυτός είναι «καθαρός» ή όχι. Εάν τελικά ο παίχτης όντως χρησιμοποιούσε βοηθήματα, το HestiaNet κρατάει αρχείο με τα SteamID για να βελτιώσει τη συνολική του αποτελεσματικότητα.

Και μέχρι στιγμής, είναι αρκετό αποτελεσματικό. Από τις 17.659 περιπτώσεις παιχτών που έχει παρακολουθήσει, οι 15.356 ήταν ύποπτοι cheaters με τους 15.104 εν τέλει να καταλήγουν σε ban. Με πολλές εταιρείες να στρέφονται και να επενδύουν σε εργαλεία AI, δεν είναι μακρινό το μέλλον όπου θα είναι πλέον αδύνατο να χρησιμοποιήσει κάποιος παράνομα βοηθήματα. Αν και το VACNet μπορεί και πιάνει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους cheaters από το HestiaNet, είναι άξιο αναφοράς τι μπορεί να σχεδιάσει κάποιος με μόνο του όπλο την αγάπη για το online gaming αλλά φυσικά και τις γνώσεις του στον προγραμματισμό.

TheLoadOut

  • Like 12
  • Thanks 2