Χωρίς καμία προειδοποίηση, η Valve έκανε γνωστό ότι τον Μάϊο πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα ένα νέο headset εικονικής πραγματικότητας, το οποίο έχει την ονομασία Valve Index.

Από ότι φαίνεται πρόκειται για ένα headset δικής της κατασκευής και όχι κάποιο που αναπτύχθηκε με την βοήθεια του συνεργάτη της στην αγορά εικονικής πραγματικότητας, HTC. Στο «teaser» στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο Steam, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για την συσκευή τον ερχόμενο Μάϊο.

Η φωτογραφία της συσκευής που δόθηκε στην δημοσιότητα δείχνει ότι στην πρόσοψη υπάρχουν τέσσερις ευρυγώνιες κάμερες, κάτι που ενδεχομένως υποδεικνύει –όπως συμβαίνει και στα τελευταία γενιάς headsets όπως στο Oculus Quest- την ύπαρξη inside-out tracking, κάτι που επιτρέπει στους gamers να κινούνται ελεύθερα στον χώρο τους χωρίς να είναι απαραίτητη η τοποθέτηση base station ή εξωτερικών καμερών για το tracking.

Στο κάτω μέρος διαθέτει επίσης ένα slider για την ρύθμιση IPD (Interpupillary Distance) ή αλλιώς της διακορικής απόστασης (απόσταση ανάμεσα στις δύο κόρες των ματιών από κέντρο σε κέντρο).

Πρόκειται για κάτι αρκετά κοινότυπο μεταξύ των headsets ωστόσο είναι και ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το Oculus Rift S (αν και η Oculus λέει πως ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το IPD του μέσω του λογισμικού). Από την άλλη μεριά επίσης υπάρχει ένα κουμπί. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του νέου Valve Index, αλλά σύμφωνα με παλαιότερη φημολογία, η Valve εργαζόταν πάνω σε ένα νέο headset εικονικής πραγματικότητας με 135⁰ FoV (Field of View) καθώς και στα δικά της χειριστήρια κίνησης γνωστά εσωτερικά ως «knuckles».

The Verge

  • Like 1