Η Valve αναφέρει ότι η προσθήκη του EAC στο Steam Deck είναι μια απλή διαδικασία.

Τα πράγματα φαίνονται καλύτερα για το Steam Deck της Valve και την βιβλιοθήκη παιχνιδιών του. Την προηγούμενη Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τίτλοι που εξαρτώνται από το λογισμικό Easy Anti-Cheat της Epic μπορούν πλέον να εκτελούνται στη φορητή παιχνιδομηχανή της. Η Valve ανέφερε ότι η προσθήκη υποστήριξης στο Steam Deck σε τίτλους που χρησιμοποιούν το EAC είναι μια απλή διαδικασία.

Οι προγραμματιστές δεν θα χρειαστεί να ενημερώσουν την έκδοση SDK ή να κάνουν άλλες χρονοβόρες αλλαγές. Με τη Valve να προσθέτει υποστήριξη BattlEye μέσω του Proton στο Linux στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία ανέφερε ότι αυτό σημαίνει ότι οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες anti-cheat υποστηρίζονται πλέον εύκολα στο Proton και στο Steam Deck. Στην πράξη, αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι περισσότερα από τα αγαπημένα παιχνίδια των χρηστών θα λειτουργούν με τη φορητή κονσόλα της Valve όταν κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Φυσικά, το να διευκολύνει η Valve τους προγραμματιστές να διασφαλίσουν ότι τα παιχνίδια τους τρέχουν χωρίς προβλήματα στο Steam Deck αλλά και να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη συμβατότητα, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όταν η Valve ανακοίνωσε την υποστήριξη BattlEye τον Δεκέμβριο, ανέφερε ότι οι προγραμματιστές το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να ενεργοποιήσουν το λογισμικό στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν ορισμένα από τα πιο δημοφιλή multiplayer παιχνίδια του Steam που χρησιμοποιούν το BattlEye και το EAC, συμπεριλαμβανομένων τίτλων όπως το Rainbox Six Siege και το PUBG, θα λειτουργούν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του Steam Deck.

Η Valve προσπάθησε να αντιμετωπίσει μέρος αυτής της αβεβαιότητας με το πρόγραμμα Deck Verified που ανακοίνωσε πρόσφατα. Αυτή την εβδομάδα, η Valve πρόσθεσε 67 τίτλους, 39 από τους οποίους θα πρέπει να εκτελούνται χωρίς προβλήματα στο Deck.

  • Like 1
  • Thanks 1