Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πλατφόρμα Steam Machine δεν έχει συναντήσει την επιτυχία που περίμενε η Valve και ο λόγος δεν είναι μόνο το διαθέσιμο hardware.

Από τη στιγμή που ελάχιστοι developers είναι πρόθυμοι να κυκλοφορήσουν εγγενείς εκδόσεις των παιχνιδιών τους για το Linux τα οποία θα τρέχουν στο Steam OS, η διαθέσιμη βιβλιοθήκη παιχνιδιών είναι αρκετά μικρή. Όλα δείχνουν πάντως ότι η Valve έχει μια λύση στο πρόβλημα για να φέρει περισσότερα παιχνίδια στην πλατφόρμα. Όπως αρκετοί χρήστες του Reddit ανακάλυψαν, τα αρχεία για το γραφικό περιβάλλον του Steam περιλαμβάνουν μια ενότητα μέσω της οποίας γίνεται αναφορά στη λειτουργία Steam Play και η οποία μπορεί να «φορτώσει αυτόματα, εργαλεία συμβατότητας για αναπαραγωγή παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί για άλλα λειτουργικά συστήματα». Το πιθανότερο είναι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι το Steam OS θα αποκτήσει δυνατότητα emulation.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι φήμες, αυτό δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα Steam Machine να τρέχει κάθε παιχνίδι των Windows παρά μόνο «υποστηριζόμενους τίτλους» και αφού ενεργοποιηθεί η σχετική ρύθμιση μέσω της οποία ο χρήστης θα ενημερώνεται για πιθανότητα παρουσίασης προβλημάτων. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα οτιδήποτε σχετικό, αν η Valve στηριχτεί σε emulation, δε θα πρέπει να περιμένουμε παρόμοιες επιδόσεις με Windows συστήματα εκτός και αν η εταιρεία κάνει την έκπληξη. 

Η Valve εξακολουθεί να δηλώνει ότι «εργάζεται σκληρά» πάνω στην ανάπτυξη του Steam OS θέλοντας να κάνει πιο ελκυστική την αγορά ενός Steam Machine, και ίσως το σχέδιο αυτό να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να το καταφέρει.

Engadget

  • Like 2